Alegerile trec, noi rămânem

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campania electorală a început cu un mare bluf, pe care l-am cam înghiţit cu toţii. Un interviu cu un sociolog, PSD-ist dar ce mai conta, care ne spunea că este gata victoria democraţiei.

Barna va ajunge în turul II unde îl va bate pe Iohannis. Avea el un "sondaj". Şi de acolo, printre altele, lupta pentru locul II, în premieră considerat câştigător.

PSD-ul avea un candidat foarte slab. Alte "sondaje" îl dădeau pe locul IV chiar, după Diaconu şi Barna. Şi aşa nu prea am mai fost atenţi la ce se întâmplă pe acolo. Dar partea lor de România nu a dispărut, spre surpriză noastră. Este în acelaşi loc.

Cine ar vota cu Dancilă, ne întrebam în bulă noastră. Aproape nimeni, răspundeam tot noi. Nu este însă aşa. Deloc. PSD-ul nu şi-a pierdut forţa, chiar dacă are un candidat slab de vorba. Nu asta este grija lor. Electoratul lor este prea puţin interesat de asta. El reacţionează la mesaje simple şi care aduc panică: se taie pensiile, Iohannis a vadut copii, a dat foc la Colectiv, e nazist, ne vinde la străini, la marxişti, la LGBT etc Am pus in fotografia articolului un colaj de mesaje ale propagandei. Sunt texte rămase din campania electorală trecută. Pe care le vor folosi şi în cele viitoare. Şi pe care le preiau, din când in când, şi oficiali ai partidului.

Nu acolo trebuie dusă lupta pentru turul II. În această zonă a infernului mediatic nu avem ce să căutăm. Va amintiţi dezbaterea de la Antena3 la care Iohannis nu a venit, la alegerile trecute? Ponta şi Gâdea s-au hăhăit mârlaneste la un scaun gol. Asta nu le-a adus nici un vot în plus. Se adresau electoratului deja dependent de ei.

Răsturnarea de situaţie de acum 5 ani a venit de la un public nou, care nu votase în primul tur. Şi care apoi, din păcate, nu a mai venit la alegerile parlamentare. Pe ei trebuie să îi convingem să vină şi acum la vot.

Ori aceştia nu sunt interesaţi de lupta "noastră" cu gherila PSD. Nu le ajung mesajele că Dancila este slab alfabetizată, că votanţii ei au puţine studii, că mu..e etc Vor veni dacă găsesc ceva pozitiv în mesajul nostru.

Dacă ne coborâm la mintea propagandei PSD nu facem decât să le dăm apă la moară. Asta aşteaptă. Ca un foc care are nevoie de oxigen. Nu avem de ce să îi ajutăm. Ura lor se va îneca odată cu ei.

Este prima dată când candidatul democratic intră în turul II liniştit, cu un avans considerabil. Să ne bucurăm de asta, să fim calmi şi aşezaţi în mesajele noastre.

O Românie normală nu are de ce să îşi antagonizeze o parte a ei. Oricum ar fi ea. Trebuie să o scoată  pe cealaltă, cea frumoasă, la vedere. Bunătatea este contagioasă. La fel şi competenţa.

Alegerile trec, noi rămânem. Putem merge la vot, fără să dăm nimănui în bot. Zâmbind, avem de ce. Lucrurile încep să se aşeze. Să rămânem de partea bună a lor.

Imagine indisponibilă
Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite