Al doilea primar liberal a semnat listele AUR pentru demiterea preşedintelui Iohannis. Vicepreşedintele PNL Suceava cere excluderea liderului local din partid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis FOTO Presidency.ro
Klaus Iohannis FOTO Presidency.ro

Neculai Miron, primarul liberal al comunei sucevene Bosanci şi membru PNL, a semnat sâmbătă listele AUR de susţinere a demiterii preşedintelui Klaus Iohannis, scrie publicaţia locală glasulsucevei.ro. La scurt timp, Bogdan Gheorghiu, fostul ministru al Culturii şi actual vicepreşedintele PNL Suceava, a cerut excluderea din partid a edilului.

Potrivit glasulsucevei.ro, Neculai Miron, primarul comunei Bosanci, şi-a anunţat sâmbătă candidatura pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, cu ocazia mitingului organizat de AUR pentru strângerea de semnături în vederea demiterii preşedintelui Klaus Iohannis.

Printre semnatari este chiar primarul Neculai Miron, mai arată sursa citată. „Ştiţi foarte bine sunt încă membru PNL. Domnul Iohannis dintr-un apărător al democraţiei s-a transformat într-un apărător al penalilor. De atunci, ştiţi prea bine, am făcut o declaraţie de presă în privinţa aceasta. Lucru acesta nu se mai poate. Avem aici, alături de noi, patrioţi care luptă pentru poporul român şi după cum bine ştiţi, dar mai reamintesc faptul că majoritatea multinaţionalelor ne fură sub umbrela legii. Ştiţi prea bine, domnul Klaus Iohannis a vândut şi vinde austriecilor, nemţilor, alături de dumnealui era şi domnul Cioloş, care vindea francezilor, şi toate retailerurile, magazinele principale din ţară sunt cu mărfuri din export. Noi avem cred că avem produse bio care trebuie să fie vândute în magazinele noastre, şi aşa cum spuneau şi dumnealor, materia primă şi bogăţiile ţării noastre ştim prea bine cum să le prelucrăm”, a declarat primarul comunei Bosanci.

Primarul a mulţumit membrilor AUR  pentru vizita de la Bosanci.„Am vrut să dovedesc prin aceasta că Bosanci-ul nu este un fief al domnului Flutur, care a instaurat dictatura în întreg judeţul Suceava şi orice post, orice  funcţie la deconcentrate este ocupată cu şpagă în judeţul Suceava, aproape orice funcţie, deci nimic nu mişcă dacă nu este coordonat de dumnealui şi am vrut să arăt că la Bosanci este democraţie şi orice forţă politică este bine venită. Deci de aceea am făcut o primire călduroasă domnului Simion şi domnului Georgescu ca să dăm un suflu nou de libertate, să fie respectate principiile fundamentale ale democraţiei, să putem intra la muncă liberi, să putem călători liberi, să putem cumpăra liberi”, a mai declarat Neculai Miron.

„Doamne ajută în continuare şi astăzi am ajutat în sprijinirea organizaţiei AUR cu toate că sunt simpatizant al Forţei Drepte. Doamne ajută”, a mai completat primarul.

Edilul i-a promis şi concurenţă la următoarele alegeri locale lui liderului PNL Suceava, Gheorghe Flutur. „Vreau să transmiteţi un mesaj domnului Flutur. Dacă ne ajută Dumnezeu, la următoarele alegeri, va avea o alianţă care îl va contracandida şi îl voi contracandida la Consiliul Judeţean”, a mai transmis primarul Neculai Miron.

La scurt timp, vicepreşedintele PNL Bogdan Gheorghiu a cerut excluderea primarului din partid.

„Astăzi, am constatat încă o dată că Neculai Miron are un comportament care îl poziţionează la mare distanţă de Partidul Naţional Liberal. Primarul localităţii Bosanci pare să uite că dezvoltarea localităţii se datorează implicării PNL atât la nivel guvernamental, cât şi la nivel judeţean”, a scris Bogdan Gheorghiu pe Facebook.

„În calitate de vicepreşedinte al PNL am solicitat, în această seară, conducerii organizaţiei judeţene PNL Suceava, întrunirea de urgenţă a forului statutar al partidului cu propunerea de a declanşa procedura de excludere din partid a domnului Neculai Miron, primarul comunei Bosanci, judeţul Suceava„, a anunţat vicepreşedintele PNL.

Gheorghiu a explicat: „după încălcărea statutului PNL cu atacuri repetate la adresa conducerii şi a partidului, astăzi, 22 ianuarie, l-am văzut pe domnul Miron cum se alătură unei acţiuni de strângere de semnături pentru suspendarea preşedintelui României. Gestul domnului Miron este incalificabil şi este clar că acesta nu mai îndeplineşte condiţiile pentru a fi membru PNL.

„La ora actuală, organizaţia PNL Suceava, una dintre cele mai puternice organizaţii liberale din ţară, numără jumătate din primarii judeţului şi se concentrează pe proiecte de dezvoltare a fiecărei comunităţi. Sunt convins ca toţi membrii de partid sunt jigniţi de atitudinea avută în ultima perioadă de domnul Neculai Miron, iar solicitarea mea nu are alt scop decât restabilirea normalităţii”, a conchis Bogdan Gheorghiu.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite