Protest faţă de imunitatea parlamentară: cazul lui Dan Şova scoate românii în stradă. Sunt aşteptate peste 2.700 de persoane în Piaţa Universităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 2.700 de persoane au anunţat pe Facebook intenţia de a participa la un protest faţă de imunitatea parlamentară, organizat în duminică, în Piaţa Universităţii din Bucureşti, începând cu ora 16:00.

Organizatorii protestului faţă de imunitatea parlamentară spun că nu cer alegeri anticipate, ci militează pentru menţinerea imunităţii doar pentru declaraţii politice, nu folosirea ei ca „paravan pentru infractori”. De asemenea, organizatorii spun că „ar fi frumos” să se dubleze bugetul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

„Sunt voci care strigă vrem anticipate sau alte aberaţii. E o chestie mişto, dar nu ştiu cât de util ar fi sa schimbăm pe unii cu alţii. Mai util cred că o sa fie atunci când o sa fie legea cu 3 oameni pentru un partid şi o să apară partide cu oameni noi.
P.S Ar fi frumos să se dubleze bugetul DNA.

Ne vedem în piaţa universităţii Duminică.

Milităm pentru menţinerea imunităţii doar pentru declaraţii politice.Nu dorim folosirea ei ca paravan pentru infractori!
Parlamentarii continuă să îşi bată joc de popor şi de justiţie, ignorând mesajul transmis în noiembrie de stradă. E timpul să le reamintim de ce am ieşit în noiembrie! Senatul a respins, miercuri, cererea DNA de încuviinţare a arestării preventive pentru senatorul PSD Dan Şova, iar pe 12 februarie a respins solicitarea Parchetului General de încuviinţare a începerii urmăririi penale împotriva senatorului PNL Varujan Vosganian. Camera Deputaţilor a respins, pe 11 martie, cererea de încuviinţare a urmăririi penale în cazul deputatului UDMR Laszlo Borbely"
, scrie pe pagina de Facebook a protestului.

Vineri seara, peste 100 de bucureşteni s-au adunat în Piaţa Universităţii din Capitală pentru a protesta faţă de imunitatea parlamentară, ca urmare a deciziei majorităţii PSD din Senat, care a respins miercuri solicitarea procurorilor DNA de reţinere a lui Dan Şova. În data de 13 martie, DNA a cerut Parlamentului să încuviinţeze reţinerea şi arestarea preventivă a senatorului PSD Dan Şova, pentru trei infracţiuni de complicitate la abuz în serviciu, infracţiuni comise în dosarul Turceni-Rovinari. 

Acţiuni similare  de protest faţă de imunitatea parlamentară au mai avut loc la Cluj-Napoca, Sibiu, Timişoara, Constanţa, Iaşi, Bacău şi Oradea. Seria manifestaţiilor a început încă de miercuri seară, când circa 200 de bucureşteni s-au strâns în Piaţa Universităţii din Capitală, pentru a scanda împotriva parlamentarilor corupţi.

La protestele de vineri din Bucureşti au participat şi jurnalistul Lucian Mândruţă, şi Marian Staş, profesor şi blogger adevărul.ro. „Vreau să contribui şi eu la un astfel de semnal pentru că în acest fel nu mai putem continua. Este vampirism organizaţioal ce se întâmplă în momentul de faţă”, a comentat, Staş, pentru adevărul.ro.

„Parlament penal, marş la tribunal”, „Jos, Ponta, jos, eşti un ticălos”, „Jos, Ponta, jos! Eşti un mincinos”, „Ieşim în oraş, cade Victoraş”, „DNA curăţă politica”, „Ponta şi ai lui, trădătorii neamului”, au scandat cei peste 100 de bucureşteni prezenţi în Piaţa Universităţii pentru a protesta faţă de imunitatea parlamentară.


Superimunitatea lui Şova scoate românii în stradă. Protestatari: „Victor Ponta, nu uita/ După Şova vei urma!”

Superimunitatea lui Dan Şova scoate oamenii în stradă. Protestatarii din Piaţa Universităţii: „Nu mai şovăiţi justiţia“, „Parlament penal, marş la tribunal“

Blocajele din Parlament privind votul de ridicare a imunităţii, discutate la CSM. Judecător: „Avem oameni puşi deasupra legii“

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite