Protest în piaţa Victoriei: Tăiaţi pensiile speciale VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protest Declic
Protest Declic

Comunitatea Declic a organizat, vineri, un protest în Piaţa Victoriei din Capitală, în cadrul căruia aproximativ 100 de persoane au desfăşurat trei bannere lungi de câte 30 de metri pe care a fost afişat mesajul "Tăiaţi pensiile speciale".

Comunitatea Declic cere Guvernului să finalizeze proiectul de lege privind eliminarea pensiilor pentru care nu au fost plătite contribuţii, în limitele cerute de Curtea Constituţională.

"În acest moment, Guvernul Cîţu nu îşi respectă propriul program de guvernare, amânând la infinit tăierea pensiilor speciale. Cât timp unii speciali încasează lunar 75.000 de lei, 4,9 milioane de pensionari trăiesc cu 1.500 de lei, iar cea mai mică pensie din România este de 750 de lei. Nu putem să nu remarcăm ipocrizia Guvernului, care nu taie pensiile de lux, dar ne anunţă că nu sunt bani pentru majorarea alocaţiilor sau a pensiilor pentru cei care au contribuit zeci de ani la sistemul public de pensii", a declarat Cătălina Hopârteanu, coordonatorul campaniei.

Potrivit Declic, decizia de a protesta cu un mesaj în faţa Guvernului, vizibil şi de la înălţime, vine după ce mai multe firme de publicitate au refuzat afişarea, pe panouri stradale, a mesajului "Tăiaţi pensiile speciale", pe motiv că autorităţile locale nu au aprobat imaginea.

Acţiunea face parte din campania "Eliminaţi pensiile speciale", cu o petiţie semnată de peste 127.000 de cetăţeni. 

Potrivit caculelor „Adevărul”, bazate pe datele Casei Naţionale de Pensii Publice (CNPP), în luna mai erau 9.665 de beneficiari de pensii speciale, din care 3.096 n-au contribuit deloc, dar încasează din bugetul de stat, adică din banii tuturor românilor o pensie medie (pe toate cele şase categorii de pensii speciale plătite din bugetul CNPP) de aproape 13.000 de lei.

Pensia

este de 12.880 lei/lună, cunoscându-se însă că există şi pensii de circa 77.000 de lei, în speţă cazul fostului procuror Gheorghe Bălăşoiu,

 fost procuror comunist şi fost comandat al Penitenicarului Colibaşi.

VIDEO AICI

Citeşte şi:  

Pensiile speciale, de 100 de ori mai mari decât cele mai mici pensii. 1,1 milioane de bătrâni primesc între 200 şi 800 lei lunar

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite