Probleme la instalaţiile electrice de la Metrou. Raed Arafat: „Se încearcă limitarea riscurilor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Instalaţiile electrice din staţiile de metrou au numeroase probleme FOTO Eduard Eenea
Instalaţiile electrice din staţiile de metrou au numeroase probleme FOTO Eduard Eenea

Instalaţiile electrice din staţiile Metrorex au o serie de probleme, identificate de pompieri. Aşa a arătat, vineri, şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), Ovidiu Vasilică.

Potrivit acestuia, procedura de recunoaştere la staţiile de metrou a fost finalizată după cinci luni. Cele mai multe nereguli au fost depistate la instalaţiile electrice de la nivelul staţiilor, a precizat Vasilică.

„Nu dăm autorizaţie de protecţie la incendiu pentru fiecare staţie în parte. Este vorba despre o tratare de ansamblu a întregii reţele. Noi am făcut controale, am dat rezultatele şi lucrăm destul de bine cu Metrorex, în ideea de îmbunătăţi în special partea de evacuare, de prevenire. Pe instalaţiile electrice sunt o serie de probleme. Instalaţiile electrice, o parte dintre ele, sunt învechite şi ar trebui să intre uşor, uşor într-un proces de schimbare”, a declarat şeful IGSU.

Vasilică a mai spus că sistemul de televiziune internă de la metrou va difuza clipuri de pregătire a populaţiei pentru situaţii de urgenţă. „Avem o colaborare cu sistemul de televiziune internă de la metrou şi o să dăm deja nişte clipuri, nişte elemente care să meargă în ideea de pregătire mai bună a populaţiei”, a precizat şeful IGSU.

Incidente la metrou

De altfel, pe 14 iunie, izolaţia unei şine a luat foc la staţia de metrou Piaţa Victoriei, circulaţia a fost oprită timp de zeci de minute, sute de persoane fiind evacuate. Însă acesta nu a fost singurul incident de acest gen din acest an. Pe 12 aprilie, din cauza unei defecţiuni la panoul electric de la staţia Piaţa Romană , sute de călători au fost evacuaţi.

Amenzi de 8.000 de lei pentru Metrorex

Şi doctorul Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), a declarat, în timpul unui seminar, că la metroul din Bucureşti sunt destul de multe probleme ce necesită rezolvare. Oficialul a explicat că în ultimii ani au fost cheltuiţi bani pentru a dota cu echipamentele necesare echipajele de pompieri care intervin în cazul unui incendiu, dar şi că au fost făcute modificări procedurale. „Încercăm pe cât posibil limitarea riscurilor”, a precizat acesta.

Metrorex nu a scăpat fără sancţiuni în urma unui control făcut în mai de IGSU. Atunci, responsabilii de la metrou au primit 11 sancţiuni, printre neregulile constatate fiind reducerea lăţimii de circulaţie din cauza spaţiilor comerciale sau blocare uşilor de izolare. Suma la care s-au ridicat amenzile a fost 8.000 de lei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite