Noi imagini cu magistratul iranian: Ce făcea în România, înainte de a muri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fotografiile publicate de presa iraniană întăresc şi mai mult ipoteza potrivit căreia Gholam Reza Mansouri a fost asasinat, neavând cea mai mică intenţie de a-şi pune capăt zilelor.

România se confruntă cu o situaţie delicată, în privinţa relaţiilor diplomatice cu Iranul, după moartea lui Gholam Reza Mansouri (52 de ani), în condiţii extrem de suspecte, într-un hotel din centrul Bucureştiului.

Iranienii acuză autorităţile române că nu l-au ţinut sub supraveghere pe Mansouri, aflat sub control judiciar în România. Fostul magistrat ajunsese la Bucureşti, după o perioadă petrecută în Germania. El a fugit din Iran, acum 8 luni, deşi avea calitate de inculpat într-un mare dosar de corupţie. În momentul ieşirii sale din ţară, Mansouri, care sufera de cancer, a susţinut că are nevoie de tratament în străinătate.

Acum, Iranul acuză România de neglijenţă, în ceea ce priveşte protejarea lui Mansouri, însă opozanţii regimului, aflaţi în afara ţării, au o altă variantă, asupra acestei poveşti. Ei susţin că, de fapt, Mansouri a fost lăsat să iasă din Iran, tocmai pentru a fi „curăţat“, undeva în străinătate. El era un om incomod pentru regim şi, dacă ar fi vorbit în dosarul în care era acuzat de luare de mită în valoare de 500.000 de euro, ar fi cauzat probleme mari pentru oameni sus puşi, din sistemul judiciar iranian. 

De altfel, de când a ajuns în România, Mansouri a insistat, în mod repetat, că vrea să se întoarcă în Iran, pentru a-şi dovedi nevinovăţia. Mai mult, a făcut o vizită la ambasada Iranului din Bucureşti, aflat la 700 de metri de hotelul în care a murit, unde a avut o întâlnire între patru ochi cu ambasadorul Iranului din Bucureşti. Se vehiculează că, în cadrul acestei întâlniri, Mansouri a încercat să-şi negocieze termenii revenirii în Iran. Acest scenariu, potrivit căruia fostul magistrat chiar îşi dorea să se întoarcă în Iran, prinde şi mai mult contur, când citim declaraţiile avocatului său, potrivit căruia Mansouri a refuzat propunerea românilor de a primi azil politic.

Acelaşi avocat, aflat în Iran, a insistat că Mansouri n-avea în nicio clipă intenţia de a-şi pune capăt zilelor, fiind chiar într-o dispoziţie bună, în ultimele conversaţii pe care le-a purtat cu el telefonic. Acest lucru reiese acum şi din imaginile pe care presa iraniană tocmai le-a publicat cu Mansouri, aflat în Bucureşti. Din imagini se vede că fostul magistrat, un cleric, e în mare vervă, cu zâmbetul pe buze şi, la un moment dat, savurează mâncăruri persane, într-un restaurant iranian din Capitală:

Gholam Reza Mansouri într un restaurant din București jpeg
Mansouri
Mansouri

CITEŞTE ŞI:

Ipoteză şocantă: Ce s-ar fi întâmplat în hotelul unde a murit magistratul iranian

Iranul acuză dur România, prin 10 întrebări: „Oare au înscenat moartea lui Mansouri?“

FOTO Sinucidere sau asasinat: Ce arată aplicaţia de WhatsApp a magistratului iranian

FOTO O pură coincidenţă? Unde e hotelul de la balconul căruia a căzut judecătorul iranian

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite