Ministrul Mediului: Am iniţiat consultări cu privire la atacurile de urşi în Ţinutul Secuiesc pentru a discuta despre modificarea legislaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avem o responsabilitate enormă şi trebuie să luăm împreună, în mod raţional, cele mai bune decizii în această temă", a explicat ministrul Mediului Foto: Arhivă
Avem o responsabilitate enormă şi trebuie să luăm împreună, în mod raţional, cele mai bune decizii în această temă", a explicat ministrul Mediului Foto: Arhivă

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunţat luni că a început consultările cu primarii Ţinutului Secuiesc şi cu reprezentanţii asociaţiilor de vânătoare şi organizaţiilor de fermieri, pe tema atacurilor urşilor agresivi.

„Am iniţiat o serie de consultări cu privire la atacurile de urşi din ultimele zile în Ţinutul Secuiesc cu toate organizaţiile şi instituţiile direct implicate în această zonă pentru a discuta despre modificarea legislaţiei care ar da posibilitatea autorităţilor locale - ca prin sedare sau împuşcare - să poată să intervină în maximum 24 de ore de la sesizarea unui atac", a precizat Tanczos Barna, într-o postare pe pagina sa de Facebook. 

El a menţionat că, de la ora 18, se va întâlni cu primarii din Ţinutul Secuiesc, asociaţiile de vânătoare şi organizaţiile de fermieri. 

"Avem o responsabilitate enormă şi trebuie să luăm împreună, în mod raţional, cele mai bune decizii în această temă", a explicat ministrul Mediului.

De altfel, în ultimele zile, doi bărbaţi din judeţul Harghita au fost atacaţi de urşi, fiind răniţi. Primul atac a avut loc vineri, un bărbat de 54 de ani fiind atacat la ferma sa şi suferind multiple leziuni toracice, dar şi la nivelul capului şi feţei. El a fost operat timp de şase ore la Spitalul din MIercurea Ciuc. â

Duminică, un alt bărbat, de 53 de ani, din Căpâlniţa, a fost atacat de un urs când verifica gardul electric din zona unde are animale. Şi el a fost dus la spital, fiind operat. Este al doilea atac din judeţ în ultimele 48 de ore, după ce, vineri, un alt bărbat a ajuns la spital în stare gravă.

Ministrul Mediului spunea într-o intervenţie la Digi24 duminică seara că e nevoie de intervenţii prompte şi că „soluţiile magice trâmbiţate de unii agenţi iresponsabili” (aluzie la activiştii de mediu), nu apără întotdeauna omul.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite