Ministrul Cătălin Predoiu, întâlniri cu reprezentanţii sistemului judiciar pentru a găsi soluţii la problemele Justiţiei: „Aceste consultări nu sunt formale”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Facebook/ Catalin Predoiu
FOTO: Facebook/ Catalin Predoiu

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a avut o serie de întâlniri cu reprezentanţi din sistemul de justiţie pe tema prezentării problematicii şi planurilor de acţiune ale Ministerului pentru anul 2022, în acord cu Programul de Guvernare al Cabinetului Nicolae Ciucă.

Începând cu data de 29 noiembrie şi până în prezent, ministrul Justiţiei a avut întâlniri cu membrii Secţiei pentru judecători, Secţiei pentru procurori, cu procurorii-şefi ai Parchetului General, DNA şi DIICOT, cu Asociaţia Magistraţilor din România, Uniunea Naţională a Judecătorilor din România, Asociaţia Procurorilor din România, Asociaţia Judecătorilor pentru Apărarea Drepturilor Omului, dar şi cu reprezentanţii personalului auxiliar de specialitate din cadrul instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor, se arată într-un comunicat de presă al ministerului.

Printre subiectele abordate în cadrul discuţiilor regăsim şi  obiectivele urgente din cadrul MCV şi PNRR, precum şi cele bugetare, în scopul recuperării întârzierilor şi eliminării blocajelor create în anul 2021 pe agenda Justiţiei.

La întâlnirea cu reprezentanţii grefierilor au fost discutate şi reluarea lucrărilor asupra proiectului privind statutul personalului auxiliar din justiţie, dar şi a problemelor legate de salarizare şi a pensiilor de serviciu.

Ministerul Justiţiei a asigurat, în cadrul discuţiilor, de întreaga deschidere pentru continuarea dialogului, precizând că, începând cu luna ianuarie, reprezentanţii sistemului judiciar vor fi invitaţi in continuare la discuţii tehnice pe marginea proiectelor de acte normative care privesc categoriile profesionale din sistemul justiţiei, precum şi pe orice alte subiecte care vor apărea pe agendă.

De asemenea, ministrul a subliniat că anul 2022 va fi determinant pentru buna aşezare a sistemului judiciar din România si că, pentru atingerea obiectivelor asumate, sunt necesare dialogul onest si buna cooperare între toţi actorii implicaţi în realizarea acestora.

„Aceste consultări nu sunt formale pentru Ministerul Justiţiei, ci reprezintă o modalitate de a îmbogăţi pachetul de soluţii cu care abordăm problemele Justiţiei, precum şi un mijloc prin care internalizăm şi armonizăm agendele la nivelul fiecărei instituţii. Armonizarea agendelor va conduce la rândul ei la concentrarea eforturilor şi multiplicarea efectelor benefice, cu impact direct asupra drepturilor şi obligaţiilor cetăţenilor.

În acest efort orgoliile personale sau instituţionale nu îşi au niciun loc, pentru că această agendă a Justiţiei este interinstituţională şi ţine în cel mai înalt grad de buna funcţionare a statului şi a vieţii sociale, economice, de garantarea, apărarea şi realizarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor. Voi utiliza toate competenţele legale ale Ministerului Justiţiei pentru ca noul an 2022 să fie unul al revirimentului în sistemul judiciar.”, a transmis ministrul Justiţiei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite