Irina Socol, fosta şefă Siveco, va fi eliberată condiţionat după două luni de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tribunalului Prahova a hotărât ca Irina Socol, fondatoarea Siveco, să fie eliberată condiţionat, după doar două luni în Penitenciarul Ploieşti, anunţă Digi24. Decizia este definitivă.

Prima decizie de eliberare condiţionată a fost dată de către Judecătoria Ploieşti pe 9 mai, în schimb  a fost contestată de procurori.

Irina Socol a fost trimisă în judecată în noiembrie 2014 de către procurorii Parchetului Curţii de Apel Bucureşti care o acuzau că ar fi pus bazele unui mecanism evazionist în care a angrenat firma pe care a înfiinţat-o, după atragerea mai multor complici, care au recunoscut faptele şi au prezentat pe larg modul în care acestea au fost comise.

Pe 3 mai, aceasta a fost condamnată la 2 ani şi 6 luni de închisoare pentru evaziune fiscală şi spălare de bani de către Curtea de Apel Bucureşti.

În acelaşi dosar sunt implicaţi şi Aurora Ecaterina Crusti, fost preşedinte comercial adjunct al Siveco România, Tiberiu Grabany, Dumitru Constantinescu, Valentina Gogu Mihai şi Nicolae Gogu Mihai.

Anchetatorii au stabilit că în contabilitatea producătorului de soft ar fi fost înregistrate achiziţii fictive de servicii reprezentând crearea unor programe informatice care în realitate nu au fost prestate, bugetul de stat fiind astfel prejudiciat cu peste trei milioane de euro.

Siveco România a fost înfiinţată în 1992 şi este unul dintre cei mai mari producători locali de aplicaţii software.

Conform datelor Registrului Comerţului valabile la 14 august 2014, acţionarii societăţii erau Siveco Netherlands BV (Olanda) - 42,7365%, Siveco International SA - 32,9167%, Irina Socol - 11,1168%, Alexandru Mihail Rădăşanu - 7,7184%, Florian Gabriel Ilia - 2,7189%, Siveco România SA - 2,5155%, Aurora Ecaterina Crusti - 0,1386% şi Daniela Bichir - 0,1386%. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite