Interlopii români care traficau refugiaţi sirieni în Turcia, după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoferii români forţaţi de o grupare de interlopi din Bistriţa-Năsăud să transporte refugiaţi sirieni din Turcia în state europene pot răsufla uşuraţi.

Şase dintre membrii clanului interlop Varga, implicat în traficul cu imigranţi au ajuns după gratii. Deocamdată, pentru 24 de ore, dar judecătorii discutau aseară propunerea procurorilor DIICOT de arestare preventivă pentru 30 de zile a celor şase.

Printre cei reţinuţi este şi liderul grupării, Gusti Varga, precum şi alte cinci rude ale acestuia - Vadar Varga,  zis „Bozbici“, Daniel-Marius Varga , zis „Brânză“, Radu Varga, Alexandru Suraj Varga şi Petru Daniel Varga.
Concret, ancheta DIICOT a pornit de la plângerea unor şoferi de microbuze şi autobuze împotriva lui Gusti Varga, pe care-l acuzau că i-a ademenit în Turcia, sub pretextul unor curse, după care i-ar fi sechestrat şi obligat să transporte refugiaţi.

De la cerşetorie, la trafic cu refugiaţi

Iniţial, Varga pusese pe picioare la Izmir (Turcia) o reţea de cerşetorie, în care folosea copii. La începutul anului 2015, interlopul român s-a asociat cu alţi interlopi locali turci, şi a încercat să facă bani din dorinţa refugiaţilor sirieni şi irakieni de a ajunge în statele vestice. Gusti Varga organiza transporturi regulate pe teritoriul Turciei cu grupuri de refugiaţi, pe care-i conducea în locuri de îmbarcare pregătite la malul Mării Mediterane. Ţinta finală a migranţilor era Europa de Vest, prin Grecia. Rolul lui Gusti Varga era de a răpi şoferi români, pe care ulterior, sub ameninţarea armei îi obliga să transporte microbuze pline cu refugiaţi.

Doi dintre şoferii români care au reuşit să fugă de sub pază au povestit procurorilor DIICOT calvarul îndurat la Izmir. Potrivit referatului de arestare preventivă, victimele au declarat că unul dintre membrii grupării, Vadar Varga a fost cel care le-a plătit eliberarea paşapoartelor în regim de urgenţă.
Pentru a nu fi acuzaţi în cazul în care ar fi fost prinşi, interlopii au trecut una din maşinile folosite la traficul de migranţi pe numele unuia dintre şoferii români. Contractul de vânzare-cumpărare al autoturismumului s-a încheiat la un notariat din Bistriţa.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite