Ghenadie Ciobanu, fostul şef al Parchetului Judecătoriei Hârlău, trimis în judecată pentru luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul şef al Parchetului Judecătoriei Hârlău, trimis în judecată pentru luare de mită   FOTO Adevărul
Fostul şef al Parchetului Judecătoriei Hârlău, trimis în judecată pentru luare de mită   FOTO Adevărul

Fostul şef al Parchetului Judecătoriei Hârlău, Ghenadie Ciobanu, a fost trimis în judecată pentru luare de mită. Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Iaşi. Procurorul este acuzat că, în ianuarie 2011, a pretins 1.000 lei de la doi denunţători şi a primit 200 de euro pentru a da o soluţie de netrimitere în judecată într-un dosar pe care îl instrumenta.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Iaşi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Ghenadie Ciobanu, fost prim-procuror al Parchetul de pe lângă Judecătoria Hîrlău, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că în cursul lunii ianuarie 2011, Ghenadie Ciobanu, în calitate de procuror, a pretins suma de 1.000 lei de la doi denunţători.

În 19 ianuarie 2011, acesta a primit suma de 200 de euro, pentru a da o soluţie de netrimitere în judecată faţă de unul din ei, într-un dosar penal pe care magistratul îl instrumenta.

Persoana respectivă era cercetată pentru infracţiunile de conducere sub influenţa alcoolului şi implicare într-un accident rutier soldat cu vătămarea corporală uşoară a victimei.

„La data de 19 ianuarie 2011, data primirii banilor, inculpatul a dispus scoaterea persoanei cercetate de sub urmărirea penală şi aplicarea unei sancţiuni cu caracter administrativ pe considerentul că fapta nu prezintă gradul de pericol social al unei infracţiuni“, se arată într-un comunicat de miercuri al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Prim-procuror al Parchetului Judecătoriei Hârlău, Ghenadie Ciobanu, a fost revocat din funcţia de conducere, în 5 aprilie 2012, de către Consiliul Superior al Magistraturii, ca urmare a sancţionării disciplinare a magistratului pentru manifestări care aduc atingere probităţii profesionale.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite