Florin Tudose a murit. Psihiatrul a făcut infarct în cursul zilei de astăzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Psihiatrul Florin Tudose ar fi murit în urma unui infarct FOTO Mediafax
Psihiatrul Florin Tudose ar fi murit în urma unui infarct FOTO Mediafax

Psihiatrul Florin Tudose a murit în cursul zilei de duminică. Medicul ar fi decedat în urma unui infarct. Soţia sa este cea care a chemat de urgenţă ambulanţa, dar medicii nu i-au mai putut salva viaţa specialistului.

Potrivit reprezentanţilor Serviciului Judeţean de Ambulanţă Slobozia, SAJ a fost solicitat la ora 13.20 să intervină în cazul unei persoane căzute la pământ în localitatea Coşereni, o ambulanţă ajungând la locul respectiv în aproximativ trei minute. „Bărbatul se afla deja în stop cardio-respirator”, au explicat reprezentanţii de la Ambulanţă.

După câteva zeci de minute de manevre de resuscitare, a fost declarat decesul.

Potrivit medicilor, la faţa locului a fost trimis şi un echipaj SMURD de la Bucureşti, însă acesta a ajuns acolo când psihiatrul era deja decedat.

Trupul neînsufleţit al psihiatrului Florin Tudose a fost transportat la morga spitalului din Urziceni.

Florin Tudose se afla în evidenţele medicilor de mai mulţi ani cu afecţiuni medicale, el suferind de hipertensiune arterială.

Florin Tudose a scris peste 30 de cărţi de specialitate

Florin Tudose s-a născut în 1952 la Bucureşti. A absolvit Facultatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila“ din Bucureşti şi a devenit medic psihiatru. 

Din 1999 Florin Tudose a fost profesor universitar şi a predat psihiatrie, psihopatologie şi psihologie clinică. Acesta a publicat singur sau în colaborare peste 30 de cărţi de specialitate şi peste 120 de articole dedicate psihiatriei. Printre acestea volumele: Vademecum în psihiatrie (1985), Orizonturile psihologiei medicale (2003), Sindroame rătăcitoare (2005), Psihiatrie în practica medicală (2007), Tratat de psihopatologie şi psihiatrie pentru psihologi (2011), Psihiatria medicului de familie (2013).

De curând, medicul îşi lansase volumul „Psihopolitica”. 

De asemenea, acesta a înfiinţat primul serviciu de Psihiatrie de Legătură, devenit centru de referinţă pentru reforma în psihiatrie din Romania. 

Sâmbătă seară, Florin Tudose a fost prezent în studioul Realitatea TV la emisiunea „Canapeaua electorală", unde a analizat profilul candidaţilor la preşedinţie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite