Elena Udrea a fost eliberată din închisoarea din Costa Rica

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Facebook
FOTO Facebook

Elena Udrea a fost eliberată din arest luni, din Costa Rica, după ce Ministerul Public costarican a primit din partea Ministerului Justiţiei din România documentaţia prin care este retrasă cererea de extrădare formulată anterior.

Aceeaşi decizie a fost aplicată şi în cazul Alinei Bica. Cele două se aflau în arest în Costa Rica de la începutul lunii octombrie, iar acum îşi petrec Crăciunul în libertate.

Informaţia a fost confirmată şi de Adrian Alexandrov, iubitul Elenei Udrea cu care aceasta are un copil, printr-o postare pe Facebook:

„In urma cu 2 saptamani, postam un mesaj prin care il rugam pe Mosu’ sa o aduca acasa pe Elena, pentru a petrece sarbatorile impreuna, alaturi de fetita noastra, fiind primul ei Craciun de cand a venit pe lume. Nu mi-am pierdut speranta si se pare ca exact in seara de Ajun, Elena vine langa noi, acasa. 

Magia Craciunului e tacuta, nu o auzi... dar o simti.

Dumnezeu ne iubeste.

Multumesc tuturor pentru incurajari si sustinere, si va doresc Sarbatori Fericite!”

„Acum este o chestiune de ore, minute, până când totul se va pronunţa. Atunci se va întâmpla lucrul pe care l-a dorit: să-şi petreacă sărbătorile alături de familie şi fetiţă”, a spus Veronel Rădulescu, avocatul Elenei Udrea, la România TV. El a mai menţionat că Udrea se va întoarce în România imediat ce va rezolva problema cu paşaportul.

„Vreau sa remarc, constat şi să mulţumesc întregului aparat al justiţiei care a fost prompt. Este remarcabil ca şi-au împlinit datoria”, a adăugat Veronel Rădulescu.

Tribunalul Bucureşti a retras cererile de extrădare pentru fostul ministru al Dezvoltării Elena Udrea şi pentru fostul procuror-şef DIICOT Alina Bica din Costa Rica, în baza articolului 67 din legea 302 privind cooperarea internaţională în materie penală, acestea fiind procedurile având în vedere hotărârea de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ).

Mandatul internaţional de arestare al Elenei Udrea a fost invalidat prin decizia Instanţei supreme de suspendare a executării pedepsei din dosarul „Gala Bute”, iar hotărârea a fost comunicată, prin Ministerul Justiţiei, autorităţilor din Costa Rica pentru eliberarea fostului ministru al Dezvoltării. Astfel, ministerul Justiţiei le-a transmis autorităţilor costaricane faptul că motivul care a stat la baza mandatului internaţional de arestare în cazul Elenei Udrea, respectiv condamnarea definitivă, a fost invalidat de judecătorii români, motiv pentru care aceasta trebuie pusă de îndată în libertate.

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a anunţat acum două zile că a semnat documentele pentru eliberarea Elenei Udrea, aflată în detenţie în Costa Rica, în urma solicitării de extrădare formulate de autorităţile de la Bucureşti.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite