Decizia lui Tudorel Toader în legătură cu soarta şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi va fi anunţată, joi, la ora 18.00

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, va susţine o conferinţă de presă joi, la ora 18:00, în care va anunţa soarta şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi. Cel puţin aşa a anunţat ministrul Justiţiei pe pagina personală de Facebook. Toader, chemat de premierul Viorica Dancilă din Japonia pentru a prezenta raportul, a amânat joia trecută, cu o saptămână, decizia sa în cazul şefei DNA.

El a declarat atunci că este obligaţia ministrului de Justiţie, potrivit legii, de a prezenta Parlamentului raportul de evaluare asupra Parchetului General, a DIICOT şi DNA, şi că urmează să facă acest lucru.

El nu precizează însă când va prezenta acest raport în Parlament, aşa cum a anunţat săptămâna trecută.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, luni, că Tudorel Toader trebuie să facă o evaluare, un raport al activităţii DNA, să prezinte acest raport şi "să facă corect ceea ce trebuie să facă, de fapt, un ministru al Justiţiei".

Întrebată de ce a amânat ministrul Justiţiei acest anunţ, Dăncilă a spus că abia săptămâna trecută au apărut în spaţiul public informaţiile şi că "nu putea să vină din Japonia fără să analizeze, fără să vadă ce s-a întâmplat, ce este real, care e situaţia reală":  "Cred că nu era un raport care să fie creat pe realitate şi consistenţă. Îi trebuie o săptămână să preia toate informaţiile".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite