Cutremur de 4,8 pe scara Richter în Vrancea. Seismul a fost simţit şi în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un cutremur de 4,8 grade pe scara Richter s-a produs în zona seismică Vrancea, în judeţul Buzău, miercuri seară, la ora 22.45, informează Institutului Naţional Pentru Fizica Pământului (INFP).

Seismul, produs la 107 de kilometri adâncime, a fost simţit şi în Capitală.

Potrivit Institutului Naţional Pentru Fizica Pământului cutremurul produs miercuri seară a avut epicentrul în judeţul Buzău şi a avut intensitatea IV.

Iniţial, seismologii au anunţat că un cutremur cu magnitudinea 5,2 s-a produs în Prahova, la o adâncime de 100 de kilometri. Ulterior, INFP a revizuit avertizarea.

Miercuri după-amiază, la ora 11.41, în zona seismică Vrancea, a avut loc un alt cutremur, cu magnitudinea de 2,9, produs la o adâncime de 85 de kilometri.

Oraşele cele mai apropiate de epicentrul cutremurului sunt Covasna (39 de kilometri), Focşani (47 de kilometri), Râmnicu Sărat (48 de kilometri), Târgu Secuiesc (51 de kilometri) şi Mărăşeşti (55 de kilometri).

Cutremurul cu cea mai mare magnitudine produs anul acesta în România a avut 5 grade şi s-a înregistrat la 29 martie, tot în zona seismică Vrancea.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite