CSM cere eliberarea din funcţie a judecătorului timişorean cercetat într-un dosar de trafic de persoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CSM cere eliberarea din funcţie a judecătorului Aurelia Tomuş de la Judecătoria Timişoara FOTO pressalert.ro
CSM cere eliberarea din funcţie a judecătorului Aurelia Tomuş de la Judecătoria Timişoara FOTO pressalert.ro

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) cere eliberarea din funcţie a judecătorului timişorean Aurelian Tomuş, cercetat într-un dosar de trafic de persoane, pentru că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu tinere pe care le şantaja.

Secţia pentru judecători a CSM a constatat, în şedinţa care a avut loc marţi, „neîndeplinită condiţia de bună reputaţie” de către Aurelian Nicolae Tomuş, judecător în cadrul Judecătoriei Timişoara, şi a propus eliberarea din funcţie a acestuia.

„Hotărârea secţiei poate fi atacată cu contestaţie la Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, în termen de 15 zile de la comunicare, iar hotărârea plenului poate fi atacată cu recurs la Secţia de contencios administrativ a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în acelaşi termen. Hotărârea instanţei este irevocabilă”, potrivit unui comunicat de presă emis de CSM.

Conform documentului citat, hotărârea irevocabilă prin care se constată neîndeplinirea condiţiei de bună reputaţie se comunică Preşedinţiei, în vederea emiterii decretului de eliberare din funcţie.

În cadrul aceleaşi şedinţe s-a hotărât suspendarea din funcţie, începând de marţi, a judecătorului Aurelian Nicolae Tomuş, până la finalizarea procedurii de verificare şi constatare a îndeplinirii condiţiei de bună reputaţie.

Magistratul Tomuş, sub control judiciar

Judecătorul Nicolae Aurel Tomuş este cercetat sub control judiciar de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Timişoara pentru şantaj şi pentru că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu tinere despre care ştia că sunt victime ale traficului de persoane, spun surse judiciare.

Magistratul a fost audiat de procurori într-un dosar de trafic de persoane în care, pe 18 iunie, au avut loc 11 percheziţii în Timiş şi Arad.

Potrivit unor surse judiciare, una din tinerele care au fost la audieri le-ar fi spus anchetatorilor că a fost ameninţată de judecător că, dacă nu întreţine relaţii sexuale cu el, le va trimite părinţilor un filmuleţ în care tânăra apărea în timpul unei partide de sex, arată Mediafax.

Pe 18 iunie, procurorii DIICOT au făcut 11 percheziţii în judeţele Timiş şi Arad, într-un dosar de trafic de persoane, printre cei vizaţi fiind un membru al trupei DJ Project, un poliţist, dar şi mai mulţi lideri ai lumii interlope din Timişoara.

Surse judiciare declarau că suspecţii plasau tinere, unele minore, unor clienţi dispuşi să plătească pentru a întreţine relaţii sexuale cu acestea. Reţeaua era condusă de Paul Vasile Mânzu, un cunoscut membru al lumii interlope din Timişoara, la vila căruia aveau loc întâlnirile între fete şi clienţi. Fetele erau filmate în timp ce întreţineau relaţii sexuale cu clienţii, iar dacă acestea refuzau pe viitor să se supună, erau ameninţate că imaginile video vor fi trimise părinţilor lor.

Sursele citate mai spuneau că vizat de percheziţii a fost şi Ovidiu Torj, fostul soţ al lui Brigitte Năstase, soţia lui Ilie Năstase.

Anchetatorii au făcut o percheziţie şi la locuinţa poliţistului Ovidiu Gâţan, de la Secţia 1 Poliţie Timişoara, care în anul 2013 a mai fost implicat într-un scandal, după ce un bărbat l-a acuzat că l-a bătut.

Locuinţa lui DJ Gino Manzotti, călcată de DIICOT

De asemenea, a fost percheziţionată şi locuinţa lui DJ Gino Manzotti, component al trupei DJ Project, sursele judiciare spunând că Ovidiu Gâţan şi DJ Gino Manzotti sunt cercetaţi pentru folosirea serviciilor unei persoane exploatate despre care beneficiarul ştia că este victima traficului de persoane.

În total, peste 25 de persoane au fost duse la audieri, între acestea şi un avocat şi un judecător, ambii din Timişoara, dar şi mai mulţi oameni de afaceri care ar fi beneficiat de serviciile fetelor.

Surse din cadrul DIICOT declarau că peste 25 de victime minore, care erau racolate pe Facebook şi determinate să se prostitueze, inclusiv prin metoda "loverboy", au fost identificate în dosarul de trafic de persoane.

Unii dintre membrii grupării racolau tinere cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani, prin intermediul reţelei de socializare Facebook, pe care le ademeneau prin diverse metode, ca de exemplu promisiunea obţinerii unor sume de bani, afişarea sentimentelor de iubire pe care le nutresc faţă de persoana pe care încearcă s-o atragă, crearea unui sentiment de importanţă în raport cu persoanele din jur.

După audieri cinci persoane au fost reţinute, în timp ce alte şapte au fost puse sub control judiciar.

Printre persoanele reţinute ise numărau liderul grupării, Paul Mânzu, Ovidiu Torj, fostul soţ al lui Brigitte Năstase, şi poliţistul Ovidiu Gâţan, de la Secţia 1 Timişoara.

Paul Mânzu, liderul reţelei de traficanţi de persoane a fost prins, pe 17 august, în Bucureşti, după ce fusese dat în urmărire internaţională.

Mânzu a fost dat în urmărire internaţională după ce, în data de 19 iunie, a fost dus la instanţă pentru emiterea mandatului de arestare, însă ordonanţa de reţinere emisă pe numele său a expirat înainte de sentinţă iar acesta a plecat.

Ulterior, după pronunţarea deciziei de arestare, Mânzu nu s-a prezentat la Poliţie şi nici nu a fost găsit acasă.

Surse din Poliţie au declarat că Paul Mânzu a fost prins pe Şoseaua Olteniţei, de ofiţerii Direcţiei de Investigaţii Criminale, în baza unei informaţii.

Conform sursei citate, printre cele şapte persoane cercetate sub control judiciar se afla, pe lângă judecătorul Nicolae Aurelian Tomuş, de la Judecătoria Timişoara, şi DJ Gino Manzotti de la DJ Project.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Dosarul „minore pentru VIP-uri” cu un judecător în rol principal. Copile „vrăjite” şi folosite în orgii. „Băbăciunile” de 35 de ani - nesatisfăcătoare

Judecător pus sub acuzare într-un dosar de trafic cu minore. Din reţea fac parte un membru al DJ Project şi fostul soţ al Brigittei Sfăt

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite