Clanul vrăjitoarei Sidonia: de la magie la tâlhărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Douăzeci de membri ai clanului Sadoveanu au fost reţinuţi, însă judecătorii nu au admis arestarea decât a zece dintre ei. Rude ale celebrei ghicitoare Sidonia - prinţesa magiei albe -au din nou necazuri cu legea, fiind acuzate de săvârşirea mai multor fapte violente şi a unor înşelăciuni.

Unul dintre liderii clanului Sadoveanu, Remus Mincă, zis „Nat", şi concubina acestuia, Roxana Lider, zisă „Dalila"-nepoata Sidoniei şi fiica Luminiţei- regina magiei negre, şi vrăjitoarea Anita- pe numele real Carmen Chivea sunt cercetaţi de procurorii Parchetului Capitalei.
Douăzeci de rromi, membri ai clanului Sadoveanu, au fost reţinuţi la sfârşitul săptămânii trecute de Parchetul Capitalei, fiind acuzaţi de fapte de violenţă, tâlhării,  înşelăciuni şi favorizarea infractorului. Tribunalul Bucureşti a emis mandate de arestare doar pentru zece persoane, însă procurorii au făcut recurs şi cer arestarea întregului grup. Printre cei care nu au primit mandat în această cauză se numără şi Constantin David Stan, zis „Chioru"- cercetat pentru favorizarea infractorului, dar care este arestat în dosarul furtului maşinii lui Gigi Becali.

Citiţi şi:

Clanul„Ţaganu“, trimis în arest pentru trafic de persoane

Interlopul Lucian Torj şi-a anulat sancţiunea primită pentru că îşi făcea poze cu telefonul mobil în puşcărie

Ameninţări şi bătăi

Potrivit oamenilor legii, Remus Mincă, zis „Nat", şi alţi „colegi" ai acestuia din dosar şi-ar fi ridicat case în comuna Chitila şi le-ar fi mobilat fără să plătească nimic. „Sadovenii" se specializaseră în tâlhărirea agenţilor care livrau marfă şi obiecte la domiciliu. Astfel, ei au comandat obiecte de construcţie, de finisaj, decoraţiuni interioare, mobilă şi electrocasnice. După ce livrarea mărfii era făcută, agentul însoţitor era ameninţat de rromi şi obligaţi să părăsească zona, fără să plătească factura. „În alte cazuri, după descărcarea mărfii, ei spuneau că nu au decât euro şi trebuie să-i schimbe pentru a achita marfa. Plecau în două maşini spre o casă de schimb valutar sau spre un bancomat pentru a scoate lei după card. Pe drum, îl lăsau în urmă pe însoţitorul mărfii şi se pierdeau în trafic", au arătat procurorii. Cu facturile neplătite, mulţi şoferi s-au întors să încarce marfa, dar aceasta ori era luată de complicii „Sadovenilor", ori erau ameninţaţi sau chiar bătuţi.

Mobilă de 140.000 de euro pentru prinţesă

„Doar într-un singur caz de infracţiune a fost livrată în Chitila un set de mobilă scumpă, în valoare de 140.000 de euro", a declarat pentru „Adevărul" unul dintre anchetatori. Prejudiciul în acest caz este estimat la mai multe sute de mii de euro.

„Gruparea se ocupă de aproape un an şi jumătate de astfel de fapte. Iniţial, o parte dintre infracţiuni au fost închise prin neînceperea urmării penale la Parchetul din Buftea, deoarece rromii susţineau că nu au făcut nicio faptă penală, fiind vorba de probleme comerciale, incidente la plată", au explicat aceleaşi surse. Spre exemplu, prinţesa Roxana Lider-nepoata Sidoniei-este cercetată în libertate după ce ar fi comandat de la o societate mai multe electrocasnice şi nu le-a plătit. Vrăjitoarea Anita este cercetată pentru că şi-a însuşit mai multe bunuri comandate.

Vrăjitorie la Judecătorie

Remus Mincă şi vrăjitoarea Sidonia au fost trimişi în judecată în 2009 de procurorii DNA pentru cumpărare de trafic de influenţă. Cei doi sunt acuzaţi că au încercat să cumpere influenţa unor magistraţi de la Judecătoria Sectorului 5 şi de la Tribunalul Bucureşti pentru eliberarea din puşcărie a soţului Sidoniei- Fabian Marin, a doi fii- Ahmed, zis „Unicatu", şi Romeo, zis „Sofian" şi a unui nepot. Preţul a fost fixat la 45.000 de euro şi un BMW X5.

Preziceri de moarte

Carmen Chivea, pe numele de clarvăzătoare „Anita" a prezis, în 2007, funcţionarei bancare Daniela Sârbu că va muri dacă nu va urma mai multe şedinţe de spiritism. Sârbu a  transferat din contul unui client, important om de afaceri, suma de 25.000 de euro şi i-a  dat vrăjitoarei. Funcţionara a fost trimisă în judecată pentru delapidare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite