Câţi bani au fost cheltuiţi pentru recenzarea populaţiei şi cât a costat promovarea Recensământului din 2022

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stradă din Bucureşti, România FOTO Inquam Photos / George Călin
Stradă din Bucureşti, România FOTO Inquam Photos / George Călin

Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor a costat 329,6 milioane de lei, arată un răspuns al Institutului Naţional de Statistică pentru MainNews. De asemenea, 4,5 milioane au fost alocate promovării, reprezentând servicii de campanii pentru informarea publicului. Recensarea populaţiei a fost amânată cu un an din cauza pandemiei de coronavirus.

„În conformitate cu Hotărârea Guvernului nr.1071/2020, art. 1, pentru stabilirea bugetului şi a categoriilor de cheltuieli necesare efectuării recensământului populaţiei şi locuinţelor din România în anul 2021, suma care se asigură de la bugetul de stat pentru pregătirea, organizarea şi desfăşurarea recensământului populaţiei şi locuinţelor din România în anul 2021, este de 392.655 mii lei (329,6 milioane de lei – n.red.), repartizată pe ordonatori principali de credite ai administraţiei publice centrale şi ai administraţiei publice locale”, arată răspunsul INS pentru MainNews

INS a mai arătat că suma contractată pentru campaniile de informare a publicului este de 4.512 mii lei(cu TVA), adică 4,5 milioane de lei au fost cheltuiţi pentru producţia şi difuzarea afişelor, mesajelor audio-video şi promovarea în mediul online. 

Instituţia a precizat însă că sumele exacte nu pot fi precizate pentru că nu este încă cunoscut numărul final al personalului de teren recrutat, dar a dat asigurări că suma „se va încadra în 192.000 mii lei”, adică 192 de milioane de lei. 

„Numărul final al personalului de teren recrutat pentru RPL2021 va fi cunoscut după ce INS va încheia procesul de verificare sub acest aspect având în vedere fluctuaţia foarte mare de recenzori şi recenzori-şefi care a existat pe parcursul perioadei de recenzare”, iar „plata recenzorilor şi a celorlalte categorii de personal de recensământ se va face printr-un HG de sine stătător care este în curs de elaborare”, astfel că sumele exacte nu pot fi precizate, drept urmare, nu putem preciza cu exactitate suma decât atunci când se vor finaliza calculele”, a mai transmis INS. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite