Bilanţul inundaţiilor. Gabriel Oprea: O persoană a murit şi două persoane sunt date dispărute în urma viiturilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inundaţiile din Vestul ţării i-au lăsat pe oameni fără case FOTO Adevărul
Inundaţiile din Vestul ţării i-au lăsat pe oameni fără case FOTO Adevărul

O persoană a murit şi alte două sunt date dispărute după viiturile din judeţul Mehedinţi. Vicepremierul Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne, a anunţat că au fost pregătite deja elicoptere care să participe la intervenţii în caz de nevoie. „Trebuie să fim atenţi în continuare”, a subliniat Oprea.

„Am dispus ca elicoptere să fie pregătite pentru a participa la intervenţie. În această dimineaţă au fost efectuate mai multe intervenţii, o femeie însărcinată din Orşova a fost transferată la serviciul judeţean din ambulanţă. De asemenea, avem în derulare acţiuni de căutare şi salvare a unor persoane care au fost luate de viitură”, a declarat Gabriel Oprea la videoconferinţa cu prefecţii.

Potrivit acestuia, tot în Orşova, 67 elevi şi 18 cadre didactice au fost transportaţi în condiţii de siguranţă. Totuşi, două persoane au fost date dispărute şi o persoană a murit după ce maşina sa a fost acoperită de pământ.

„Atrag atenţia celor din judeţele afectate să mobilizeze toate resursele şi să identifice locaţiile în care ar putea caza persoanele care ar putea fi evacuate”, a explicat Oprea, adăugând că fenomenele meteo vor continua şi în orele următoare. „Traficul rutier a fost întrerupt pe DN6, în timp ce alte artere sunt blocate”, a completat vicepremierul.

Ploi abundente în continuare

Ion Sandu, directorul ANM, a precizat că deşi va scădea intensitatea precipitaţiilor, ploile nu se vor opri. „Vor fi emise atenţionări pe zone restrânse, în cursul zilei de mâine vor fi cantităţi de precipitaţii sub 15 mililitri pe metru pătrat”, a spus Sandu.

Potrivit reprezentanţilor Institutului Naţional de Hidrologie, debitele râurilor din Banat şi Crişana vor fi în continuare în creştere, astfel că se mai pot produce scurgeri importante de pe versanţi în judeţele care sunt sub atenţionări Cod galben şi Cod portocaliu, au declarat specialiştii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite