Alegeri prezidenţiale 2014. Fraude la alegeri: turism electoral şi ştampile uitate prin buzunare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
vot

Alegeri prezidenţiale 2014. Judeţele Bacău, Călăraşi şi Teleorman sunt fruntaşe la numărul cazurilor de turism electoral. Corespondenţii Adevărul au semnalat, pe parcursul acestei zile, numeroase cazuri de fraudă electorală la circumscripţii din întreaga ţară.

Teleorman. UPDATE 31%-prezenţa la vot în Teleorman până la ora 13.00 Pe listele suplimentare au votat 11.357 de alegători

Până la ora 13.00, în Teleorman votaseră 31% dintre alegători. Prezenţa la vot în judeţ continuă să fie una dintre cele mai ridicate din ţară. Judeţul Teleorman ocupă locul patru în topul naţional al prezenţei la vot după  Ilfov, Olt şi sectorul 1. Pe listele suplimentare au votat 11.357 de alegători. În total, au votat 103.221 de alegători la secţiile de votare din Teleorman. Află mai multe!

Teleorman. Alegeri prezidenţiale 2014 Record de  ”turişti” în Teleorman. Coadă la vot  pe liste suplimentare  în comuna Poroschia

Peste 17.500 de alegători votaseră până la ora 16.00 pe listele suplimentare din Teleorman. În comune fără potenţial turistic, tranzitul a fost neîntrerupt în cursul zilei de ieri, iar la unele secţii s-a stat la coadă pentru votul pe liste suplimentare. Află mai multe!

Dâmboviţa. BEJ Dambovita a fost sesizat ca o stampila a fost pierduta la o sectie in Targoviste

Biroul Electoral Judetean (BEJ) Dambovita a anuntat ca a primit o sesizare ca s-a pierdut o stampila de vot de la sectia nr. 41 din municipiul Targoviste, relateaza Agerpres. Află mai multe!
 

Alegeri prezidentiale 2014. ACL Dâmboviţa solicită anularea alegerilor la două secţii din comuna Poiana


ACL Dâmboviţa a solicitat Biroului Electoral Judeţean anularea alegerilor la secţiile 338 şi 339 din comuna Poiana, unde preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare, Matache Melania şi Alexandru Narcisa Laura, au permis şi au încurajat încălcarea gravă a legii şi fraudarea votului. Află mai multe!


Mureş. Dosar penal pentru un bărbat care a votat, iar apoi a intrat în cabină din nou, cu fiica sa
Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Mureş, membrii unei secţii de votare din municipiul Reghin s-au autosesizat, duminică, în cazul unui bărbat care îşi exercitase deja votul şi care a intrat, din nou, cu fiica sa, în cabina de votare. Află mai multe!

 

 

Constanţa. FOTO Alegeri prezidenţiale 2014. Votanţi din Cuza Vodă, aduşi cu microbuzele la urnă

Din mai multe microbuze, unul cu draperii, au coborât în curtea secţiei de votare din Cuza Vodă mai mulţi romi, care ulterior s-au îndreptat spre urne. La Cuza Vodă, o localitate locuită în proporţie de 70% din romi, microbuzele au făcut pârtie în curtea Şcolii din localitate, acolo unde au fost amenajate cele două secţii de votare. Află mai multe!

Braşov. Alegeri prezidenţiale 2014. Un bărbat mort de patru ani, pe listele permanente din Braşov. Soţia sa a observat problema


O femeie din Braşov care a mers să voteze la secţia amenajată la Şcoala generală nr. 14 din Braşov a descoperit că numele soţului său care a murit în urmă cu patru ani figurează pe listele electorale permanente, ea făcând o solicitare pentru a afla dacă acesta ”a votat” în primul tur al alegerilor. Află mai multe!

Bacău. UPDATE Acuzaţii de turism electoral şi intimidări în satul Coman, din comuna Sănduleni. Fost primar liberal, trecut la PSD, atacat de un observator Eurocivica

Silviu Cârligeanu, un observator  al alegerilor prezidenţiale din satul Coman, al comunei băcăuane Sănduleni, l-a reclamat pe primarul Petrea Clopotaru, pe motiv că ar sprijini turismul electoral. Cârligeanu afirmă acum că este ţinta unor presiuni din partea edilului, care încearcă să-l intimideze, pentru a-i închide gura. Edilul comunei afirmă că este un scandal inventat de un membru al unui ONG cu simpatii liberale. Află mai multe!

Sibiu. Membrii Pro Democraţia acuză fraudă la vot în mai multe comune din Sibiu: „Înainte sau după vot, alegătorii trec pe la primarul PSD“

Reprezentanţii Asociaţiei Pro Democraţia din judeţul Sibiu spun că în mai multe comune (Alţîna, Moşca, Laslea, Micăsasa sau Bârghiş), acolo unde secţiile de vot erau amenajate în clădirea primăriei şi unde primarul şi viceprimarul erau de aceeaşi coloratură politică (PSD), primarii au fost văzuţi în secţiile de vot sau în faţa acestora, discutând cu alegătorii. Află mai multe!

Cluj. Alegeri prezidenţiale 2014. Ştampilă dispărută în turul I de la o secţie, adusă de o bătrână care a venit din nou la vot

O ştampilă cu menţiunea "Votat”, care a dispărut la primul tur al alegerilor prezidenţiale de la secţia de votare nr. 2 din Cluj-Napoca, a fost adusă, duminică, de o bătrână de 84 de ani, care a venit să voteze şi care o luase "din greşeală”, acesteia fiindu-i întocmit dosar penal pentru furt. Află mai multe!

Dolj. Alegeri prezidenţiale 2014. Localităţile din Dolj unde s-au înregistrat cei mai mulţi alegători pe listele suplimentare

Judeţul Dolj este pe locul trei în ţară, la ora 13.00, la votul în mediul rural, cu un procent de 33,47%, în timp ce 28,23% dintre orăşeni s-au  prezentat la vot la aceeaşi oră. În comuna Gogoşu din Dolj, procentul celor care au votat listele suplimentare este de aproximativ 50%. Află mai multe!

Hunedoara. Alegeri prezidenţiale 2014 Hunedoara. Peste 1.500 de votanţi au folosit urnele mobile până la orele amiezii

Peste 1.500 de oameni au votat folosind urna mobilă, până la orele amiezii, în judeţul Hunedoara. Cei mai mulţi dintre ei sunt deţinuţi la Penitenciarul Bârcea Mare. Află mai multe!

Hunedoara. Alegeri prezidenţiale 2014 Hunedoara. Peste 600 de oameni au votat pe listele suplimentare în comuna Şoimuş

Alegeri prezidenţiale 2014 Hunedoara. Peste 600 de oameni au votat, înregistraţi pe listele suplimentare numai în comuna Şoimuş, până la ora 16:00. În primul tur de scrutin, în Şoimuş, comuna liderului PSD Hunedoara Laurenţiu Nistor, pe listele suplimentare au fost înregistraţi 680 de alegători. Află mai multe!
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite