Vreme instabilă în Capitală până vineri: Furtuni cu posibile căderi de grindină, dar şi caniculă cu temperaturi de până la 36 de grade

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade. Foto: Pixabay
Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade. Foto: Pixabay

Instabilitatea atmosferică se va menţine accentuată în intervalul 21-25 iunie, în special în cea de-a doua parte a zilei când se vor semnala furtuni cu intensificări ale vântului de scurtă durată, dar şi posibile căderi de grindină.

Totuşi, vremea continuă să se încălzească şi va deveni caniculară spre sfârşitul săptămânii cu maxime de 36 de grade Celsius, transmite luni Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Astfel, potrivit meteorologilor, pe parcursul zilei de luni, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza şi seara, când vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi posibil grindină. În intervale scurte de timp cantităţile de apă pot fi în medie de 10...15 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări asociate averselor. 

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade.

Totodată, potrivit ANM, în intervalul 21 – 25 iunie, ora 22:00, instabilitatea atmosferică se va menţine temporar accentuată, astfel mai ales în timpul după amiezilor şi al serilor, probabilitatea pentru averse torenţiale şi descărcări electrice va fi ridicată. Vântul se va intensifica în timpul ploilor şi, vor fi posibile vijelii şi căderi de grindină. 

Vremea va deveni călduroasă, caniculară în zilele de joi şi vineri, iar disconfortul termice va fi accentuat. Vor fi maxime de 32...36 de grade şi minime 16...20 de grade

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite