Tatăl unui copil de 13 ani care a făcut o comoţie cerebrală în timpul unui meci de fotbal acuză echipajul ambulanţei private că a venit fără aparatură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un meci de fotbal oficial, disputat în Capitală, se putea transforma într-o tragedie pentru un copil de 13 ani, care a rămas inconştient pe gazon. Medicii unei ambulanţe particulare angajate să supravegheze partida au intervenit, dar nu aveau aparatură pentru resuscitare, spune tatăl copilului, pentru Digi 24. Băiatul, care a suferit o comoţie cerebrală, a fost salvat de o asistentă medicală aflată în tribune.

Tatăl copilului a alergat şi a ajuns primul lângă băiat, când medicii încă nu intraseră pe iarbă.

Simon Bebe, tatăl copilului: "Imploram să mă ajute. Din suflet, ajutaţi-mă că moare copilul în braţe. Ştiu că în momentul acela el s-a uitat la mine şi a rămas nepăsător (...) O secundă am rămas şocat. Am văzut copilul că stă nemişcat, că are mânuţele ridicate, picioarele ridicate în aer. Mi-am vazut copilul întins, tremurând", spune Simon Bebe, tatăl copilului.

El aduce acuzaţii grave celor de la ambulanţa particulară Nicomed, angajată de Asociaţia de Fotbal a Bucureştiului.

"Au venit practic cu mâinile goale. Nu au pus mâna pe copil, sub nicio formă, nu au atins copilaşul să-l ajute deloc", afirmă tatăl băiatului.

Băiatul a primit primul-ajutor de la o asistentă medicală care venise la meci cu copilul ei. "Am văzut o cheie de maşină, cu care de altfel i-am desfăcut gura şi i-am scos limba. Mi-am dat seama că şi-a înghiţit limba şi că este în hipoxie, că nu mai respiră", a spus femeia.

În cele din urmă, băiatul de 13 ani a fost preluat de Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov. 

"Se afla în poziţie laterală de siguranţă, inconştient, după o criză compulsivă", a declarat Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanţ[ Bucureşti-Ilfov.

Contactaţi de Digi 24, reprezentanţii ambulanţei particulare Nicomed au spus că părinţii nu i-au lăsat să intervină. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite