Se raţionalizează apa în Ilfov. Mai multe localităţi vor avea apă cu porţia din cauza consumului excesiv pe timp de secetă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhivă
Foto Arhivă

Operatorul care asigură apa potabilă în Ilfov anunţă că vor exista întreruperi în mai multe localităţi din cauza consumului excesiv. Compania spune că este nevoie de această măsură pentru refacerea stocurilor.

Mai exact, operatorul „Apă Ilfov”, a transmis că apa va fi sistată pe timpul nopţii pentru refacerea stocului. În plus, astăzi până la ora 17:00, alimentarea cu apă potabilă în comuna Periş a fost limitată. Aceeaşi situaţie a fost şi în Ciolpani, Bălăcenca şi Poşta

„Vă mulţumim pentru înţelegere şi vă sfătuim să folosiţi apa în mod responsabil! Utilizarea apei în alte scopuri decât cel casnic generează probleme în serviciul public de distribuţie. Apa nu este o resursă inepuizabilă. Nu irosi apa!”, scriu reprezentanţii Apă Ilfov pe Facebook.

Compania precizează şi că lipsa apei din această perioadă nu este cauzată de vreo defecţiune a sistemelor operate de către companie, ci este o consecinţă directă a modificării bruşte a comportamentului de consum, pe fondul temperaturilor ridicate, astfel că trebuie luate măsuri temporare cum ar fi oprirea apei sau diminuarea presiunii pe reţele.

Administraţia Naţională Apele Române (ANAR) anunţă că, date fiind condiţiile meteorologice actuale, estimează o scădere cu 14 procente a coeficientului de umplere al celor 40 de lacuri de acumulare care sunt principalii furnizori de apă pentru populaţie, agenţii economici şi producătorii de energie. Oficialii anunţă că în această perioadă, în unele zone se aplică „Planul de restricţii şi folosire a apei în perioade deficitare”.

În contextul situaţiei actuale şi al prognozelor pentru perioada urătoare, oficialii de la Apele Române solicită populaţiei să nu folosească apa pentru irigaţii sau pentru umplerea de piscine ori bazine.

Conform ANAR, în prezent sunt afectate de secetă 28 de localităţi din judeţele Botoşani şi Galaţi, 77 de localităţi in judeţele Bacău, Neamţ şi Vrancea, 5 localităţi în judeţul Cluj şi alte 5 în judeţul Argeş.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite