RADET: Preţul energiei termice nu va creşte în această iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ELCEN nu va opri furnizarea de energie termică pentru RADET Bucureşti

Facturile la încălzire pe luna octombrie 2017 au scăzut cu peste 27% faţă de luna octombrie 2016, şi nici în această iarnă nu va creşte preţul energiei termice, anunţă RADET.

RADET răspunde unor „apariţii în presă privind creşterea facturilor la încălzire pe luna octombrie 2017”, susţinând că facturile la încălzire pe luna octombrie 2017 au scăzut cu peste 27% faţă de luna octombrie 2016.

Mai mult, Răzvan Niţu, administratorul special al Regiei, precizează că „preţul energiei termice livrate de RADET bucureştenilor nu va creşte în această iarnă. Mai mult, acesta se va menţine la preţul de anul trecut”,

Regia precizează că deşi hotărârea Consiliului General al Municipiului Bucureşti din luna septembrie 2017 prevedea majorarea generală, cu peste 30%, a tarifelor de transport şi distribuţie a energiei termice în Capitală, preţul de facturare plătit efectiv de către consumatorii casnici a rămas neschimbat, majorarea urmând să fie suportată de Primăria Capitalei.

De asemenea, RADET susţine că, datorită scăderii TVA-ului de la 20% la 19% începând cu 1 ianuarie 2017, tariful gigacaloriei (cu TVA) a scăzut de la 164,40 lei la 163,03 lei.

Regia menţionează că din factura la întreţinere încălzirea unui apartament reprezintă numai o parte din totalul cheltuielilor. Energia termică consumată pentru încălzire diferă de la o lună la alta, în funcţie de temperaturile exterioare.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite