PNL Sector 1: „Curtea de Conturi a confirmat că primarul Clotilde Armand a încălcat legea în mod repetat”. Reacţia primarului DOCUMENT

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clotilde Armand FOTO Facebook
Clotilde Armand FOTO Facebook

Consilierii liberali din Sectorul 1 au transmis că un răspuns al Curţii de Conturi, la solicitarea PNL Sector 1, arată că primarul sectorului, Clotilde Armand, ar fi încălcat legea de mai multe ori, prin încheierea mai multor contracte privind atât serviciile de salubritate, cât şi de pază. Primarul a afirmat ulterior că inspectorii nu au găsit nereguli, făcând doar recomandări şi a acuzat consilierii că s-au grăbit să arunce cu informaţii false.

Membrii PNL ai Consiliului Local din Sectorul 1 au informat că „au sesizat în repetate rânduri instituţiile abilitate în legătură cu derapajele  constante ale Primarului Sectorului 1, iar în această perioadă au început să sosească şi răspunsurile, cel mai recent răspuns fiind din partea Curţii de Conturi”, care, potrivit liberalilor a constatat că primarul a încălcat legea „în mod repetat”. 

Astfel, potrivit consilierilor, Curtea de Conturi indică faptul că a constatat „efectuarea unor plăţi duble pentru serviciile de salubritate”, ca urmare a încheierii unui contract cu un alt prestator de salubritate şi astfel şi „încheierea unor contracte cu privire la activitatea de sortare a deşeurilor colectate de operatorul de salubritate fără acordul Consiliului Local al Sectorului 1”. 

De asemenea, Curtea de Conturi mai invocă o încălcare a „prevederilor art. 5, alin.1 din O.G. nr. 119/1999 privind controlul intern şi controlul financiar preventiv în derularea contractului de gestiune a serviciului de salubritate, generând astfel cheltuieli suplimentare pentru bugetul Sectorului 1”, dar şi „încheierea cu cabinete de avocatură a unor contracte de consultanţă/asistenţă şi/sau de reprezentare în litigii rezultate din derularea unor raporturi contractuale ale Sectorului 1 cu operatul de salubritate, fără a respecta prevederile Legii nr. 98/2016 privind achiziţiile publice”. 

Primarul de Sector ar fi demarat şi „achiziţia serviciilor de pază pentru unităţi de învăţământ, unităţi sanitare şi pieţe agroalimentare în valoare de 12.290.595 lei, fără a fi demonstrată urgenţa şi cu încălcarea principiilor nediscriminării şi a tratamentului egal, împotriva prevederilor Legii nr. 98/2016 privind achiziţiile publice”. 

„Atacurile furibunde şi nefondate pe care Clotilde Armand le emană la adresa noastră în această perioadă, atât în media, cât şi pe contul său de Facebook, sunt doar o tentativă de a-şi masca ilegalităţile”, susţin liberalii din Consiliul Local al Sectorului 1, arătând că au „respectat totdeauna legea şi interesul cetăţenilor” şi că „decizia Curţii de Conturi este o vindecare, după un an şi jumătate de calomnii” la adresa consilierilor PNL. „Noi am avut dreptate. Armand nu”, conchid liberalii din Consiliul Local al Sectorului 1.

În replică, primarul Clotilde Armand a respins acuzaţiilor într-o postare pe Facebook, susţinând că reprezentanţii Curţii de Conturi nu au găsit nereguli şi acuzând totodată consilierii PNL din Sectorul 1 că „s-au grăbit să arunce informaţii false”. Primarul a mai susţinut că timpul petrecut cu inspectorii a blocat o mare parte din activitatea funcţionarilor, iar aceştia nu au găsit nimic ilegal, ci au făcut doar câteva recomandări. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite