Megaproiect dezvoltat în Sectorul 5: un nou cartier cu 40.000 de locuinţe, maternitate, sală polivalentă, bazin olimpic, muzeu şi şcoli

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Sectorului 5, Daniel Florea, semnând acordul cu reprezentanţi ai Băncii Mondiale
Primarul Sectorului 5, Daniel Florea, semnând acordul cu reprezentanţi ai Băncii Mondiale

Sectorul 5 din Capitală va găzdui un megaproiect în zona Antiaeriană, unde va fi construit un cartier cu 40.000 de locuinţe, o maternitate, o sală polivalentă, un bazin olimpic de înot, un muzeu, un centru administrativ şi unităţi de învăţământ. Proiectul va fi implementat de Primăria Sectorului, printr-un acord cu Banca Mondială.

Marţi, 20 martie 2018, la sediul Primăriei Sectorului 5 din strada Fabrica de Chibrituri nr. 9-11, a fost semnat un Acord de asistenţă tehnică cu Banca Mondială în acest sens.

Terenul de 110 ha din zona Antiaeriană unde va fi construit noul cartier se află în administrarea Sectorului 5. „Este primul proiect de acest gen dezvoltat în România ultimilor 30 de ani, iar,  pentru un proiect atât de mare, nu puteam să sperăm la un partener mai bun decât Banca Mondială”, a declarat Daniel Florea, Primarul Sectorului 5.

De asemenea, o altă prioritate în derularea colaborării o reprezintă regenerarea urbană complexă a cartierului Ferentari, împreună cu Banca Mondială urmând a fi identificate soluţiile cele mai bune pentru ca proiectele de regenerare urbană din zone precum Livezilor, Iacob Andrei şi Zăbrăuţi să devină realitate.

Nu în ultimul rând, este vizată dezvoltarea economică sustenabilă a zonei de sud-est a Sectorului 5, prin demararea proiectului „Laser Valley”, în Sectorul 5 fiind create condiţiile pentru atragerea de investitori în cadrul unui hub tehnologic, Banca Mondială urmând să asigure componenta de know-how, cât şi dialogul cu investitori interesaţi de proximitatea cu proiectul ELI-NP şi de o colaborare pe principii solide cu Primăria Sectorului 5.

„Sectorul 5 va deveni, în perioada următoare, principalul pol de creştere economică de la nivelul Capitalei. Este şi o mândrie personală să constat că proiectele pe care le-am gândit şi propus la preluarea mandatului atrag parteneri atât de valoroşi. Aceste proiecte prind contur şi vor deveni realitate. Unele mai devreme, altele, respectând termenele impuse de lege. Cum am mai spus, lucrurile importante au nevoie de timp. Dar este clar că avem proiecte serioase şi suntem capabili să aducem alături de noi parteneri serioşi. Am insistat foarte mult să intrăm în acest parteneriat cu Banca Mondială şi de astăzi avem la îndemână toate mijloacele tehnice pentru a sta la aceeaşi masă cu cei mai mari specialişti din lume, iar, împreună, să schimbăm în bine faţa Sectorului 5. Colaborarea pe care am demarat-o astăzi reprezintă garanţia certă că unde există proiecte şi iniţiative în folosul cetăţenilor, Primăria Sectorului 5 va fi cel mai serios partener”, a declarat Daniel Florea, Primarul Sectorului 5.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite