Jaf la un amanet din Bucureşti. Doi suspecţi, prinşi în judeţul Călăraşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Amanetul jefuit
Amanetul jefuit

O casă de amanet din Sectorul 3 al Capitalei a fost jefuită, sâmbătă în jurul orei 15.00, fiind furate câteva bijuterii.

UPDATE 11.00 Doi bărbaţi, bănuiţi că ar fi comis jaful de la o casă de amanet din Sectorul 3, prinşi de Poliţie în judeţul Călăraşi

Doi bărbaţi, cu cetăţenie italiană, respectiv italiană şi română, bănuiţi că ar fi autorii jafului comis sâmbătă la o casă de amanet din Sectorul 3, au fost prinşi de poliţiştii bucureşteni în judeţul Călăraşi, anunţă, duminică, Poliţia Capitalei. Bijuteriile furate, în valoare de 120.000 de lei, au fost recuperate. Suspecţii ar mai fi sustras, în noaptea de joi spre vineri, mai multe replici de arme airsoft, dintr-o societate comercială.

"În această dimineaţă (duminică, n.r.), poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au identificat şi imobilizat, pe raza judeţului Călăraşi, doi bărbaţi, unul cetăţean italian, iar celălalt cu dublă cetăţenie, italiană şi română, în vârstă de 23, respectiv 20 de ani, bănuiţi în cazul comiterii tâlhăriei din data de 22 aprilie a.c. de la o casă de amanet de pe raza sectorului 3", transmit reprezentanţii Poliţiei Capitalei.

„După câteva ore de la eveniment, din datele obţinute s-a conturat ipoteza că această faptă se coroborează cu un furt, comis în noaptea de 20/21 aprilie, dintr-o societate comercială, de pe raza Sectorului 4, când au fost sustrase mai multe replici de arme, tip airsoft", mai arată poliţiştii.

Atfel, din reunirea celor două cauze a fost identificată o pistă care a condus către cei doi bărbaţi de 23, respectiv 20 de ani.

"În urma acţiunii declanşate, care a condus la depistarea celor doi, au fost găsite şi recuperate bijuteriile sustrase din casa de amanet, în valoare totală de aproximativ 120.000 de lei. De asemenea, în cursul nopţii au fost găsite  armele tip airsoft sustrase, o parte din ele în locuinţa unuia dintre cei doi, parte din ele abandonate în apropierea casei acestuia", spun reprezentanţii Poliţiei Capitalei.

      

Cei doi bărbaţi se află, în acest moment, în custodia poliţişilor, cercetările fiind continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.


Două persoane cu feţele acoperite au intrat în amanetul din zona Unirii şi au ameninţat vânzătorul cu un pistol. Autorii jafului l-au lovit pe vânzător şi s-au făcut nevăzuţi după ce au furat mai multe bijuterii.

„În jurul orei 15, prin apel 112 s-a sesizat că la o casă de amanet din Sectorul 3 a avut loc o tâlhărie, fiind sustrasă o cantitate de bijuterii", au anunţat reprezentanţii Poliţiei Capitalei, precizând că nu fost înregistrate victime.

Poliţiştii şi criminaliştii adună probe de la faţa locului şi au audiat martorii, pentru a identifica autorii şi a stabili întregul context în care s-a produs acest eveniment. De asemenea, sunt cercetate camerele de supraveghere din interiorul magazinului.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite