Incendiu la un depozit de deşeuri din vestul Capitalei. În interior sunt butelii şi recipiente sub presiune. Ce spune  primarul Sectorului 6

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Pompierii bucureşteni intervin, sâmbătă după amiază, pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit la un depozit de deşeuri şi a cuprins o suprafaţă de 500 de metri pătraţi. Primele date arată că este vorba despre o clădire care are parter şi etaj în care se ală butelii şi alte recipiente sub presiune.

UPDATE 15:40: Primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu, afirmă că incendiul de la depozitul de deşeuri din cartierul Militari se manifestă la un centru de depozitare care avea autorizaţie de securitate la incendiu, iar primele date arată că incendiul ar fi izbucnit la nişte deşeuri de hârtie depozitate lângă clădirea care a luat foc.

„Incendiul – aşa declară cei din zonă, proprietarii acestui centru REMAT - suspectează că a izbucnit de la hârtia depozitată în spate. Aici au fost depozitate mai multe feluri de materiale inflamabile – cauciuc, plastic – şi de acea a fost atât de violent. (...) Din verificările noastre în acest moment, am întrebat Poliţia Locală iar acest centru REMAT avea autorizaţie ISU”, a afirmat primarul Ciprian Ciucu într-o intervenţie la Digi 24. 

Întrebat dacă populaţia din zonă este evacuată, edilul a răspuns afirmativ. 

„Din câte mi s-a spus au venit cei la Protecţia Civilă pentru că fumul era foarte puternic şi le afectează sănătatea. În zonă este un bloc de nefamilişti, chiar lângă depozit. Au venit cei de la decontaminare pentru a proteja populaţia”, a adăugat primarul. 

Ciprian Ciucu a menţionat că în cursul zilei de luni se va verifica „dacă pe parte administrativă depozitul „a îndeplinit toate criteriile de funcţionare”.

Citeşte şi reacţia şefului Gărzii de Mediu: Astfel de depozite nu au ce căuta între blocuri, e o chestie de bun simţ

***

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti – Ilfov, incendiul a izbucnit la un centru de colectare a deşeurilor din strada Bârsăneşti, din cartierul Militari.

„Ard containere cu deşeuri, cu extindere la alt corp de clădire, pe o suprafaţă de 500 metri pătraţi. În interior se găsesc butelii si alte recipiente sub presiune, motiv pentru care se acţionează cu prudenţă, din exterior” transmit oficialii ISU.

La locul incendiului au fost trimise opt autospeciale de stingere, două autoscări, şi o ambulanţă SMURD.

Nu sunt persoane rănite.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite