Gheorghiţă: În Bucureşti avem o rată de acoperire vaccinală de 44,9%. Care este media naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Mediafax Foto / Alexandru Dobre
FOTO Mediafax Foto / Alexandru Dobre

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a declarat că în Bucureşti rata de acoperire vaccinală din populaţia rezidentă de peste 16 ani este de 44,9 la sută, precizând că imunitatea colectivă în Capitală trece de 50% având în vedere şi numărul celor trecuţi prin boală, nu doar al celor vaccinaţi.

“În municipiul Bucureşti avem o rată de acoperire vaccinală în populaţia eligibilă de peste 16 ani, populaţia rezidentă, de 44,9% ceea ce considerăm că este o rată foarte bună de acoperire vaccinală, este mult peste media naţională şi probabil că în Bucureşti rata de imunitate de grup, cumulată între vaccinare şi trecerea prin boală este mult peste 50% ceea ce explică situaţia epidemiologică favorabilă”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, joi, într-o conferinţă de presă.

El a prezentat şi situaţia judeţelor cu cea mai mare rată de acoperire vaccinală, dar şi cu cea mai mică. 

“În Cluj rata de acoperire vaccinală în populaţia eligibilă este de 41,43% şi este vorba de judeţ, nu de municipiu. În Sibiu – 35,15% , Braşov – 33,13%, Timiş – 31,66% şi Constanţa – 31,75%, Alba – 30,77%. Ultimele judeţe cu cea mai mică rată de acoperire vaccinală sunt Covasna – 18,1%, Bacău – 17,3%, Giurgiu – 16,6%, Botoşani – 16,6%, Suceava – 15,7%”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă. 

El a menţionat că, de săptămâna viitoare, situaţia ratei de vaccinare va cuprinde şi persoanele peste 12 ani din populaţia rezidentă, deoarece din această săptămână a început şi vaccinarea copiilor între 12 şi 15 ani.

Valeriu Gheorghiţă a mai anunţat că rata de acoperire vaccinală la nivel naţional este de 26%.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite