FOTO Cât de mari sunt distanţele dintre peroane şi metrourile care circulă în Capitală. Metrorex: Călătorii sunt în siguranţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Mediafax
FOTO Mediafax

După scandalul izbucnit în jurul staţiei de metrou Piaţa Victoriei, reprezentanţii Metrorex au anunţat că cei care aleg să circule cu trenurile din subteran nu au de ce să îşi facă griji pentru că trenurile merg în condiţii de siguranţă, potrivit standardelor în vigoare.

„Întrucât anunţurile ANPC cu privire la închiderea staţiei Piaţa Victoriei au creat neîncredere în rândul cetăţenilor care utilizează transportul de călători cu metroul, S.C. Metrorex S.A. precizează că trenurile de metrou circulă în regim normal pe toate magistralele, în deplină siguranţă“, după cum se arată într-un comunicat trimis de reprezentanţii Metrorex.

De asemenea, aceştia precizează că în raportul de control întocmit de către Corpul de Control al ministrului Transporturilor din 2014 s-a concluzionat că „noile trenuri de metrou tip BM.3-CAF respectă normele tehnice impuse de standardele româneşti şi europene aplicabile pentru acest tip de vehicul, se încadrează ca şi dimensiuni în gabaritul de liberă trecere al construcţiilor tehnice existente în metrou, aşa cum acestea sunt foarte clar şi explicit prezentate în Instrucţia privind normele şi toleranţele pentru construcţia, reparaţia şi întreţinerea căii de rulare la metrou, ed. 1997, nefiind constatate interferenţe între gabaritul static al trenului nou de metrou şi infrastructura metroului şi nici între gabaritul cinematic al trenului de metrou şi infrastructura metroului în zona tunelelelor de metrou, a sistemului de alimentare cu energie electrică sau a instalaţiilor de semnalizare”.

Distanţe diferite în funcţie de staţie

Numărul de centimetri dintre marginea peronului şi trenul de metrou diferă, după cum explică, pentru „Adevărul“, surse din Metrorex. „Teoretic, în aliniament ar trebui să fie aceeaşi distanţă (n.r. - în linie dreaptă). În momentul în care staţia e în curbă distanţa variază“, după cum precizează acestea. 

Reporterii „Adevărul“ au verificat câteva staţii importante din subteran şi dacă într-adevăr un călător îşi poate prinde piciorul între peron şi metrou. 

statii

Staţia Titan 

statii

Staţia Dristor

statii

Staţia Piaţa Victoriei 1

image

Staţia Piaţa Romană

statii

Staţia Piaţa Unirii 2

Şi în marile oraşe ale lumii există goluri între peron şi metrou, aşa cum se întâmplă şi în România, însă din când în cand, în unele reţele de transport subteran, se fac anunţuri pentru a-i atenţiona pe călători să urce şi să coboare din metrou cu atenţie şi să nu îşi prindă picioarele în golurile din subteran.

„Vă dau un exemplu: aşa se circulă la Barcelona, se fac anunţuri din când în când. Deci aceste spaţii nu sunt doar la noi la metrou, mai peste tot e la fel“, mai spun sursele citate anterior. Vă prezentăm şi un filmuleţ din Londra cu modul în care arată reţeau subterană de transport în comun. 

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite