Dosarul femeii din Capitală care a ucis două fetiţe după ce a urcat băută la volan se întoarce la Parchet. Judecătorul dă vina pe procurori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Facebook
FOTO Facebook

Dosarul femeii care a urcat băută la volan şi a ucis cu maşina două fetiţe se întoarce la Parchet pentru completarea rechizitoriului. Magistratul de cameră preliminară de la Judecătoria Sectorului 2 a constatat nereguli în actul de sesizare a instanţei, pe care procurorii trebuie să le remedieze până pe 21 iulie, când procesul va continua la al 5-lea termen.

Este vorba despre procesul în care Marcela Leonte a fost deferită juistiţiei pentru omor din culpă, după ce aceasta a urcat la volan cu 1,25 g/l alcool pur în sânge şi a ucis o fetiţă de 6 ani şi o adolescentă de 20 de ani în zona Andronache din Capitală.

Judecătorul de cameră premilinară a trimis dosarul înapoi pe masa procurorilor, după ce a constatat că părinţii celor două victime nu au avut acces la conţinutul raportului medico-legal de necropsie în cursul urmăririi penale, nu au putut formula obiecţiuni sau solicitări suplimentare cu privire la concluziile rapoartelor de expertiză, luând cunoştinţă de acestea direct în sala de juddecată.

Ce a decis judecătorul de cameră preliminară

Redăm minuta decizie Judecătoriei Sectorului 2:

  • „Admite în parte cererile şi excepţiile formulate de către inculpata Leonte Marcela şi de către părţile civile Ionescu Gabriel-Vasile şi Ionescu Ana-Maria.
  • Constată neregularitatea actului de sesizare, rechizitoriu nr. 1646/P/2021 din data de 28.04.2021 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti, în ceea ce priveşte descrierea faptei reţinute în sarcina inculpatei Leonte Marcela.
  • Constată încălcarea dreptului la apărare prevăzut de art. 10 Cpp părţilor civile Ionescu Gabriel-Vasile şi Ionescu Ana-Maria raportat la legalitatea dispunerii şi efectuării autopsii medico-legale asupra cadavrului numitei Ionescu Raisa, dispusă prin Ordonanţa din 27.02.2021 a organului de cercetare penală din cadrul DGPMB, ca urmare a faptului că părţile civile nu au fost informate cu privire la conţinutul raportului medico-legal de necropsie A3/280/2021 în cursul urmăririi penale, nu au putut formula obiecţiuni sau solicitări suplimentare cu privire la concluziile rapoartelor de expertiză, luând cunoştinţă de acestea direct în camera preliminară.
  • În conformitate cu dispoziţiile art. 345 alin. 3 Cpp, încheierea motivată se va comunica procurorului în vedere înlăturării neregularităţilor constatate în termen de 5 zile de la comunicare, urmând ca acesta să înştiinţeze judecătorul de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată sau solicită restituirea cauzei.
  • Respinge, ca nefondate, celelalte cereri şi excepţii formulate de către inculpata Leonte Marcela şi de către părţile civile Ionescu Gabriel-Vasile şi Ionescu Ana-Maria.
  • Acordă termen pentru finalizarea procedurii de camera preliminară la data de 21.07.2021, Complet 1 penal, pentru când se citează părţile.
  • Pronunţată astăzi, 05.07.2021, prin punerea prezentei soluţii la dispoziţia părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei”.

Marcela Leonte, femeia care a provocat pe 27 februarie accidentul din cartierul Andronache, în urma căruia au murit două fete, a fost trimisă în judecată. Şoferiţa avea la momentul accidentului o îmbibaţie alcoolică de 1,25 g/l alcool pur în sânge, iar când a ajuns în intersecţie a pierdut controlul volanului şi a accelerat în loc să frâneze.

Parchetul Judecătoriei Sectorului 2 a anunţat joi că Marcela Leonte a fost trimisă în judecată pentru săvârşirea în concurs real a infracţiunilor de ucidere din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Marcela Leonte, în arest la domiciliu din martie

Din 9 martie, ea a fost arestată la domiciliu, iar măsura a fost prelungită în data de 22 iunie de către magistratul de la Judecătoria Sectorului 2. Marcela Leonte poate contesta această decizie la instanţa ierarhic superioară. 

Reamintim că pe 27 februarie, femeia, în vârstă de 57 de ani, a pierdut controlul maşinii pe care o conducea pe o stradă în zona Andronache din Capitală, a lovit un stâlp, care s-a prăbuşit, după care maşina a fost proiectată pe trotuar, unde a accidentat mortal o fetiţă de 6 ani şi o fată de 20 de ani. Cele două victime au fost transportate de urgenţă la spital, însă nu au mai putut fi salvate. 

Imediat după accident, şoferiţa a fost agresată de rudele fetelor accidentate, fiind transportată şi ea la spital. Şi soţul femeii, aflat pe scaunul dreapta de lângă şofer, a fost scos din maşină de mulţimea furioasă şi a fost bătut.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite