Cum va arăta din toamnă Pasajul Unirii, după ce Primăria Sectorul 4 îl va pune în siguranţă VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Captură video
Foto Captură video

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, a publicat, sâmbătă, pe o reţea de socializare, un clip video în care prezintă cum va arăta Pasajul Unirii din Bucureşti, la tomană, când se vor termina lucrările de reabilitare.

„Iată cum va arăta din toamnă Pasajul Unirii după ce Sectorul 4 îl va pune în siguranţă! Poze de acum nu vom pune aici pentru că nu sunt un lucru cu care cineva s-ar putea mândri, iar dumneavoastră ştiţi prea bine cum arată, pentru că îl tranzitaţi aproape zilnic. Privim cu încredere şi speranţă viitorul”, a scris Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă pe pagina sa de Facebook.

De altfel, Primăria Sectorului 4 a anunţat joi că va demara, imediat după finalul anului şcolar, lucrările de punere în siguranţă a Pasajul Unirii, iar acestea se vor termina în luna septembrie. Circulaţia rutieră va fi închisă complet în această perioadă.

„Este cea mai amplă lucrare de acest fel implementată în ultimii 50 de ani în Bucureşti, pe care o demarăm în regim de urgenţă. Trebuie luate măsuri de punere în siguranţă a plafonului acestui pasaj, pentru a evita căderea bucăţilor de tencuială peste maşini. În plus, pe lângă activităţile specifice de consolidare, vom separa fluxul de circulaţie pentru motociclişti de cel rutier şi vom monta şi un sistem de ventilaţie al pasajului, astfel încât aerul închis de aici să nu mai afecteze sănătatea oamenilor. Aceste lucrări le vom începe în jurul datei de 20 iunie şi le vom încheia până când va începe noul an şcolar. În această perioada, circulaţia rutieră va fi restricţionată total, iar pentru acest disconfort, prezint oamenilor, încă de pe acum, scuzele noastre”, a declarat primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă.

Potrivit Primăriei Sectorului 4, Pasajul Unirii, construit în anii 1986-1987, a primit un verdict îngrijorător încă din anul 2017, în urma unei expertize tehnice care a arătat faptul că unul dintre cele mai tranzitate pasaje rutiere subterane din Capitală se află într-o stare avansată de degradare şi prezintă deficienţe serioase la structura de rezistenţă care pun în pericol viaţa a sute de mii de oameni.

La începutul acestui an, în urma unui protocol de asociere cu Primăria Municipiului Bucureşti, pasajul a intrat în administrarea Sectorului 4, care a demarat procedurile premergătoare punerii în siguranţă a întregii zone.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite