Capcanele mortale de la metrou. Surse din conducerea Metrorex: „Un bărbat a căzut între burduf şi peron. A venit şi Ambulanţa”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Staţia de metrou Piaţa Victoriei 2 ar fi un pericol pentru călători, după cum au anunţat joi reprezentanţii ANPC care au cerut conducerii Metrorex să închidă temporar circulaţie trenurilor până la remedierea situaţiei. Astăzi, detalii noi ies la suprafaţă în scandalul de la metrou şi un oficial Metrorex povesteşte, pentru „Adevărul“, un alt incident care a avut loc recent într-o staţie din Capitală.

Ieri, reprezentanţii ANPC au declarat că o femeie care circula cu metroul pe 12 ianuarie a avut parte de un incident neplăcut, atunci când i-a fost prins piciorul între garnitura aflată pe şine şi peronul staţiei Piaţa Victoriei. 

În replică, reprezentanţii Metrorex au anunţat printr-un comunicat de presă că „din primele cercetări“ făcute de mai marii societăţii care administrează metroul din Bucureşti nu a fost descoperit accidentul sesizat de ANPC, deşi s-au urmărit camerele de supraveghere din acea zi.

„Din câte ştiu de la colegii mei nu s-a descoperit accidentul acesta, iar cei de la ANPC au fost destul de zgârciţi cu informaţiile pe care le-au dat. Eu lucrez de mulţi ani în Metrorex şi vă spun că au mai fost câteva cazuri asemănătoare. La un moment dat o bătrână şi-a prins piciorul, însă n-a fost nimic grav, s-a julit. Oricum, au fost vreo două, trei cazuri în opt ani, vă dau un exemplu.

metrouri caf

Ceva asemănător s-a întâmplat şi săptămâna trecută. Un bărbat aflat în stare de ebrietate a căzut pur şi simplu într burduf şi peron pentru că acolo distanţa este mai mare. A venit ambulanţa, dar a refuzat să meargă la spital. Trebuie să ştiţi că peste tot există acest spaţiu între peron şi tren, nu ai cum să faci altfel, la noi sunt făcute calcule clare, nu e nimic la întâmplare“, a explicat, sub protecţia anonimatului, un angajat Metrorex aflat într-o funcţie de conducere. 

„E o prostie cât casa de mare!“

Gheorghe Udrişte, fostul director Metrorex, susţine că această sesizare făcute de ANPC nu este deloc potrivită cu atât mai mult cu cât vin acum. „E o prostie cât casa de mare, cum au văzut ei abia acum asta? N-au circulat în viaţa lor cu metroul? Sau vor să îşi facă simţită prezinţa acum?“, spune mâhnit deputatul. De asemenea, acesta spune că peste tot în lume sunt nişte standarde clar stabilite pe care cei care se ocupă de proiectarea metroului trebuie să le respecte. 

victoriei

Distanţa între peron şi metrou la Piaţa Victoriei

„Sunt standarede care reglementează gabaritul. Spre exemplu, gabaritul static este măsurat când trenul stă în staţie cu călători. E clar că metrou se mişcă şi atunci trebuie să se ţină cont de asta“, mai spune Udrişte. 

Contactaţi de reporterii Adevărul în mai multe rânduri, reprezentanţii Metrorex nu au răspuns nici telefonic nici prin e-mail la întrebările adresate pentru clarificarea situaţiei. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite