Bucureştiul după o zi de ploaie: case inundate, copaci rupţi, şosele pline impracticabile. Oprescu le mulţumeşte autorităţile pentru intervenţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul general Sorin Oprescu a declarat, luni, în cadrul comandamentului convocat la Primăria Capitalei, că după precipitaţiile de ieri au fost înregistrate 107 sesizări privind străzi, pasaje şi curţi inundate sau copaci căzuţi pe carosabil, zonele cele mai afectate fiind în sectoarele 3 şi 4.

Sorin Oprescu a spus, la Comandamentul pentru vreme rea, organizat la Primăria Capitalei, că cele 107 sesizări primite duminică, în aproximativ două ore în care în Bucureşti a plouat torenţial şi a căzut grindină, au fost rezolvate până luni, la ora 1.00, Apa Nova intervenind cu 65 de utilaje.

Primarul Capitalei a precizat că zonele cele mai afectate au fost Pasajul Latin, bulevardele Theodor Pallady şi Mircea Vodă, din Sectorul 3, şi zona Tineretului, din Sectorul 4, potrivit Mediafax.

„Vă mulţumesc pentru modul în care aţi acţionat aseară, repet, la peste 25 de litri pe metru pătrat căderi de apă, respectiv ploaie, nu pot să facă faţă indiferent de ce conductă interplanetară ar fi aşezată acolo“, a spus Sorin Oprescu, la Comandamentul pentru vreme rea, la care a participat şi premierul Victor Ponta.

Purtătorul de cuvânt al companiei Apa Nova, Epsică Chiru, a declarat că duminică au intervenit 65 de echipaje, din care peste 40 au avut utilaje de mare capacitate, până la miezul nopţii fiind rezolvate 129 de acumulări de apă.

Epsică Chiru a precizat că la gurile de scurgere au fost înregistrate 15 incidente, ceea ce înseamnă că "a dat roade campania de conştientizare a cetăţenilor privind aruncarea deşeurilor în aceste guri de canalizare".
Chiru a mai spus că prin reţeaua de canalizare a Capitalei au trecut, în vârful de viitură, peste 191 de metri cubi pe secundă, „ceea ce înseamnă cu aproximaţie debitul râului Olt“.

Purtătorul de cuvânt al companiei Apa Nova a mai spus că pentru situaţiile în care Capitala se confruntă cu căderi masive de apă, municipalitatea are în proiect, pentru îmbunătăţirea situaţiei, construcţia a trei canale interceptoare, care să facă tranzitul apelor pluviale în aval de Bucureşti înainte de staţia de epurare.

De asemenea, Apa Nova are în „stadiu de studiu“ construcţia a două bazine de ape pluviale în zona Operei Române şi a Parcului Izvor, care să preia apele ce ajung în amonte şi pentru a depresuriza ce se întâmplă în zona Tineretului.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite