Accident mortal, provocat în Bucureşti de un şofer cu atenţia furată de un Ferrari. A fost emisă sentinţa finală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un şofer judecat pentru ucidere din culpă a mărturisit că înainte de accident i-a fost distrasă atenţia de un Ferrari care a trecut pe stradă FOTO Pixabay
Un şofer judecat pentru ucidere din culpă a mărturisit că înainte de accident i-a fost distrasă atenţia de un Ferrari care a trecut pe stradă FOTO Pixabay

Un bărbat trimis în judecată pentru ucidere din culpă a fost condamnat definitiv la un an şi nouă luni de închisoare pentru ucidere din culpă. El a accidentat mortal un pieton care traversa strada regulamentar, pe „zebră”. La proces, şoferul a declarat că i-a fost distrasă atenţia de un Ferrari.

Curtea de Apel Bucureşti a pronunţat sentinţa finală într-un dosar de ucidere din culpă în care a fost trimis în judecată un bărbat acuzat că, în iunie 2018, în timp ce conducea pe o stradă din Sectorul 1 al Capitalei, a accidentat mortal o femeie care traversa strada pe trecerea de pietoni.

În urma expertizei realizate în dosar s-a ajuns la concluzia că şoferul a circulat în preajma locului accidentului cu o viteză de 63 km/h. Expertul a concluzionat că „starea de pericol a fost creată în mod nemijlocit de către conducătorul auto, întrucât a circulat neatent la trecerea de pietoni, fără să reducă viteza astfel încât să oprească autoturismul în siguranţă pentru a acorda prioritate de trecere victimei angajate în traversare regulamentară, care nu putea prevedea că autoturismul Hyundai Accent nu va opri pentru a-i acorda prioritate de trecere”.

Experul a mai arătat că „accidentul putea fi evitat de către conducătorul auto dacă ar fi circulat cu atenţie sporită la trafic, marcaje şi indicatoare şi ar fi redus viteza autoturismului până la oprire pentru a putea permite trecerea victimei, angajată în traversarea străzii la trecere de pietoni”.

Un Ferrari i-a distras atenţia

Atât în timpul anchetei, cât şi la proces, şoferul a recunoscut acuzaţiile cerând să fie judecat în procedură simplificată. El a declarat în cadrul audierilor că „se consideră vinovat de producerea accidentului, întrucât nu a văzut victima anterior impactului, iar în momentul impactului, circulaţia se desfăşura în coloană, în stânga sa fiind linia de tramvai şi nicio maşină, iar în dreapta un autoturism”. Şoferul a mai declarat că „atenţia sa era spre direcţia de deplasare şi nu avea o altă preocupare, însă, anterior accidentului, pe sensul opus de mers a circulat un autoturism marca Ferarri, atenţia sa fiind distrasă de către acesta”.

Pedeapsa judecătorilor

În urma procesului, şoferul a fost condamnat definitiv la un an şi nouă luni de închisoare cu suspendare. „Inculpatul avut o atitudine sinceră şi cooperantă, prezentându-se în faţa organelor de urmărire penală şi în faţa instanţei de-a lungul procesului penal, recunoscând săvârşirea faptei şi colaborând cu organele de urmărire penală”, şi-au justificat judecătorii decizia.

Cele două fiice ale victimei, care au cerut daune morale de 250.000 de euro, au primit fiecare daune morale de câte 50.000 de euro.

„(…) daunele morale acordate de prima instanţă în cuantum de 25.000 euro pentru fiecare parte civilă, nu sunt juste şi echitabile. Astfel, majorarea acestora la valoarea de 50.000 euro pentru fiecare parte civilă este apreciată ca fiind suficientă pentru atingerea tuturor criteriilor pentru care se acordă daune morale, fără a le transforma într-un folos material injust, care să denatureze recunoaşterea de către societate a prejudiciului afectiv pe care părţile civile îl suferă”, se mai arată în sentinţa Curţii de Apel Bucureşti, care este definitivă.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Angajaţi acuzaţi de furtul unor matriţe Lamborghini de 200.000 de euro. Unde au ajuns utilajele şi de ce pleacă o multinaţională din România

Tupeul fantastic al unor şoferi cu Ferrari şi Lamborghini. Au parcat ilegal, chiar în faţa sediului Poliţiei

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite