Şoferii STB care au ieşit pe traseu, declaraţi „trădători”, iar autobuzele lor vandalizate. Şeful STB ameninţă că societatea ar putea intra în insolvenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

Şoferii Societăţii de Transport Bucureşti(STB) care au „spart” greva începută de joi au fost sancţionaţi de colegi, care au înşiruit pe o tablă la un depou numele acestora, numindu-i „trădători”. Directorul STB, Adrian Cîrţ, estimează pierderile provocate de grevă la 20 milioane lei şi avertizează că, dacă angajaţii nu îşi vor relua activitatea, STB ar putea intra în insolvenţă.

În a treia zi de grevă STB, 15 şoferi de autobuze şi tramvaie au ieşit dimineaţă pe traseu,a anunţat directorul STB, Adrian Cîrţ.  Una dintre liniile funcţionale sâmbătă dimineaţa era cea a autobuzului 444. Dar gestul şoferului, care a sfidat greva, a fost aspru sancţionat de colegi. Când a revenit în autobaza Floreasca, geamurile vehiculului său au fost sparte.  O imagine a fost postată pe grupul intern de Facebook, „Tribuna RATB-istilor!”, preluată de Libertatea. Nu este clar cine a spart geamul, dar imaginea este însoţită de jigniri la adresa şoferului de autobuz.

greva stb geam spart - Libertatea

FOTO Tribuna RATB-istilor/Libertatea

Pe acelaşi grup, greviştii au postat o imagine cu o tablă pe care au scris numele a nouă angajaţi STB, numiţi „trădătorii”.

greva stb tabel tradatoir - libertatea

FOTO: Tribuna RATB-istilor/Libertatea

Adrian Cîrţ: „Dacă noi nu ieşim în momentul de faţă la muncă, această societate poate intra în insolvenţă”

Sâmbătă la ora 13 a avut loc o nouă şedinţă a conducerii STB, la care a participat şi primarul Nicuşor Dan. În urma acesteia, directorul general al Societăţii de Transport Bucureşti, Adrian Criţ, estimează pierderile provocate de grevă, în momentul de faţă, la aproximativ 20 milioane lei şi avertizează că, dacă angajaţii nu îşi vor relua activitatea, STB ar putea intra în insolvenţă, informează Agerpres.

 Directorul STB a atras atenţia că veniturile au scăzut ca urmare a celor trei zile de grevă şi societatea s-ar putea să nu mai aibă bani şi poate intra în insolvenţă:

„Dacă noi nu ieşim în momentul de faţă la muncă, această societate poate intra în insolvenţă(...) Urmare a celor trei zile de grevă, prin diminuarea veniturilor, s-ar putea să nu mai avem din păcate bani pentru salarii, bani pentru plata utilităţilor, bani pentru alte cheltuieli necesare efectuării transportului public. Deci, sau ne începem activitatea, sau s-ar putea ca această companie să nu mai existe.”, a declarat Adrian Cîrţ.

Greva generală care a paralizat Bucureştiul începând de joi dimineaţă continuă şi sâmbătă, deşi a fost declarată ilegală de Tribunalul Bucureşti. Discuţiile dintre sindicalişti şi primarul general al Capitalei au eşuat vineri seara, angajaţii STB solicitând în continuare demisia directorului general al societăţii, care poate fi decisă numai de Consiliul de Administraţie al STB. Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a cerut vineri Parchetului să ia măsuri de urgenţă împotriva celor care au organizat greva, subliniind că instanţa a stabilit de două ori că protestul e ilegal.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite