TENDINȚE Ce haine purtăm în sezonul toamnă-iarnă 2011-2012

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rapid, dar sigur, sezonul rece se apropie, iar noile colecții prind viață în magazine, spre încântarea iubitoarelor de modă. O garderobă nouă presupune și un buget pe măsură. Cu puţină imaginaţie, însă, fiecare îți poate reînnoi stilul vestimentar cu câteva piese de bază.

Majoritatea designerilor au prezentat în noile colecţii de toamnă cel puţin o ţinută în nuanţe de roşu. N-are importanţă ce alegem, dar trebuie să avem măcar o piesă vestimentară în culoarea dragostei, spun specialiştii.

„Chiar dacă vine sezonul rece, nu înseamnă că trebuie să vă umpleţi dulapul cu haine groase în nuanţe neutre şi plictisitoare. Nu vă fie teamă să optaţi pentru combinaţii îndrăzneţe de culori şi detalii grafice, care să atragă atenţia. Roşul este, cu siguranţă, nuanţa care va trona. Nu e acelaşi roşu ca în vară, ci unul mult mai pasional şi profund", explică creatorul de modă moldovean Daniel Racoviţă.

Cu siguranţă, maroul şi griul nu se vor demoda niciodată, mai ales când vorbim despre tendinţele toamnei. La fel, dintre nuanţele nude, atât de aclamate până acum, în ultimele colecţii a supravieţuit doar rozul prăfuit. Delicată, angelică şi mătăsoasă, această nuanţă sare din bluzele vaporoase ale verii şi o întâlnim pe sacouri, pantaloni, cămăşi şi paltoane.

Blana este din nou în atenţia designerilor în sezonul rece. Vestuţele din blană sau gecile de jeans cu gulere de blană aplicate au invadat magazinele, fiind destul de accesibile. „Am înnoit stocurile abia de o săptămână, şi, spre surprinderea noastră, cele mai cumpărate piese, după cămăşile albe, au fost vestele din blană artificială. Merg atât pentru stilul elegant, cât şi la unul mai comod şi costă între 500 şi 900 de lei", explică Svetlana Roşca, vânzătoare la un centru comercial din Chişinău, îndemnându-ne să probăm una.


La loc de frunte în magazine se află şi cardiganele lungi, desemnate de experţi ca fiind puloverul-emblemă a sezonului de toamnă-iarnă 2011-2012. „Sunt practice, pot fi asortate cu uşurinţă oricăror ţinute şi nu e nevoie să vă goliţi buzunarele pentru a le achiziţiona. În cazul pantalonilor, «dezlipiţi-vă», în sfârşit, de modelele strâmpte, cu talie căzută. Se poartă pantalonii din stofă, clasici şi masculini" mai spune Daniel Racoviţă.

O toamnă cu accesorii retro
Retro este cuvântul care și-a făcut loc și printre încălțăminte. Dacă aruncăm o privire printre pantofii din noile colecții, nu e nevoie să fim critici de modă ca să înțelegem tendința sezonului - tocul gros sau platforma. Același lucru este valabil și pentru botine sau cizme, disponibile în nuanțe de maro, albastru închis sau din piele de reptilă. Modelele de genți preponderente în majoritatea buticurilor de accesorii sunt îndrăgitele „geanta de doctor" cu mânere scurte, cea „de poștaș" sau clutch-urile înzestrate cu bretele, ce pot fi purtate și pe umăr.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite