Pisici de elită au defilat la prima expoziție demonstrativă de la Chișinău. Vezi GALERIA FOTO!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pisica englezească, atracția picilor veniți la expoziție
Pisica englezească, atracția picilor veniți la expoziție

Prima expoziție demonstrativă de pisici de rasă din Moldova a adunat sute de vizitatori, dornici să facă poze cu mâțe „exotice". Mândre, stăpânele animalelor și-au etalat „bijuteriile" vii, pentru a căror întreţinere cheltuiesc lunar peste 1.000 de lei.

Persane, norvegiene, siberiene, bengaleze sau sfincşi canadieni. Elegante, cu nasul mic, ochii mari şi blana strălucitoare. Aşa arată pisicile de lux, atracţia expoziţiei „Cat show Moldova 2011", care a avut loc ieri în Capitală. Peste 60 de feline din Moldova şi Ucraina au defilat, au stat cuminţi în braţele stăpânilor sau au pozat cu micuţii veniţi la prezentare. Olga Mihailovskaia, din Ucraina, a venit la eveniment însoţită de doi sfincşi exotici. Şi-a luat şi câteva trofee obţinute la alte expoziţii.

Femeia, care ne propune un pui de sfinx canadian cu 500 de dolari, mărturiseşte că doar pe întreţinere cheltuieşte peste 80 de dolari lunar. „În oraşul natal am o mică afacere cu feline de elită. Chiar dacă-s mai neobişnuite, pentru că sunt aproape chele, pisicile de rasa sfinx sunt elegante ca nişte balerine şi foarte înţelegătoare. Le dau doar hrană de clasa premium, carne albă şi peşte. La costul întreţinerii se mai adaugă vaccinuri, şampoane speciale şi vizite regulate la veterinar", povesteşte Olga Mihailovskaia.

Main-Coun a fost cea mai mare felină de la târgul de pisici English short hair, un motan cu calm „englezesc“ Cele mai scumpe pisici costă 1.000 de euro

Click aici să vezi GALERIA FOTO de la târgul de pisici!

Tot din categoria de rasă rară au fost şi cele câteva feline Maine Coon, cunoscute ca fiind cele mai masive pisici de casă. Se deosebesc de suratele lor nu doar prin corpul robust, ci şi prin faptul că au botul pătrat şi coada de aceeaşi lungime cu trunchiul. Toate acestea le-am aflat de la Iulia Saghina din Chişinău, stăpâna unui astfel de exemplar. „O am pe Râsea (n.r. râs- specie de mamifer sălbatec din familia felinelor) de doi ani, însă am reuşit să devenim deja campioane la cele cinci expoziţii internaţionale la care am participat", şi-a lăudat animalul de companie Iulia.

VIZITATORII, EXPERŢI LA EXPOZIŢIE

Organizatorii spun că un astfel de show este o premieră pentru ţara noastră. „Este prima expoziţie demonstrativă, fără experţi profesionişti. Note vor da vizitatorii, care vor vota o felină preferată. Cinci pisici vor lua titlul de «Simpatia publicului» şi vor primi cuşti pentru animale, coliere cu pietre Swarovski şi hrană pentru pisici. Scopul nostru este să creştem interesul şi responsabilitatea oamenilor pentru animale. O pisică nu e o jucărie pe care ţi-o iei pentru că e frumoasă şi moale. Este o fiinţă ce necesită atenţie şi cheltuieli", a menţionat Natalia Isaev, coordonatoare a evenimentului.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite