PREMIERĂ A fost lansat filmul documentar „Chişinău – o capitală europeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieri a avut loc premiera peliculei „Chișinău o capital europeană", lansată de IDIS „Viitorul" şi OWH TV Studio. Filmul documentar constituie o oportunitate garantată de promovare a potenţialului investiţional, turistic şi cultural al Capitalei, susțin organizatorii.

Pelicula este disponibilă în limbile română şi engleză şi urmează a fi distribuită pe DVD, într-un tiraj de 100 de copii, misiunilor diplomatice şi organizaţiilor internaţionale rezidente în Republica Moldova.

„Acest produs promoţional reprezintă un instrument concret prin care Chişinăul va încerca să îşi facă şi mai cunoscute oportunităţile de investiţii, dar şi atuurile sale culturale", a subliniat directorul IDIS „Viitorul", Liubomir Chiriac.

„O capitală europeană este ca un ceas elveţian. Acest ceas trebuie să funcţioneze pentru beneficiul fiecărui locuitor. Or, noi mai avem multe de făcut pentru a pune la punct acest mecanism, unde fiecare rotiţă a ceasului să îşi găsească locul, şi mă refer în special la modernizarea infrastructurii", a afirmat primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă.

Filmul documentar „Chişinău - o capitală europeană" are o durată de douăzeci de minute și reuşeşte să surprindă cele două decade ale municipiului de la Declaraţia de Independenţă a Republicii Moldova, peisajul arhitectonic şi monumentele istorice, precum și viața personalităţilor autohtone, ca Maria Cebotari, Maria Bieşu, Valentina Naforniţă ş.a. De asemenea, au fost trecute în revistă brand-urile cu care se asociază Chişinăul: bomboane, vinuri, covoare sau articole vestimentare .

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite