Moldoveanca Valentina Naforniță, mai bogată cu 17.000 de lire, câștigate la „Cardiff Singer of the World 2011“ din Țara Galilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanta Republicii Moldova la concursul internaţional de muzică clasică BBC Cardiff Singer of the World 2011 din Țara Galilor, a adus ieri seara trofeul acasă.

Tînăra cântăreață de operă, în vârstă de 24 de ani, Valentina Naforniță a câștigat trofeul grandiosului concurs, premiu în valoare de 15.000 de lire sterline, acordat adițional cu premiul publicului, de 2.000 de lire. Pentru prima dată părerea juriului a coincis cu preferințele telespectatorilor și radioascultătorilor din Marea Britanie.

Concursul a avut loc pe 19 iunie în Țara Galilor, orașul Cardiff, unde soprana moldoveancă a evoluat alături de alți patru finaliști, reprezentanți ai Rusiei, Marii Britanii, Coreei de Sud și Ucrainei. Numărul participanților înscriși a fost de 600 de cântăreți de operă, dar numai 20 au evoluat pe scena Cardiffului.

Concursul se organizează din anul 1983 și se bucură de un succes tot mai mare. Anul acesta, Republica Moldova a devenit pentru prima dată câștigătoare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite