Interviu cu Angela Gonța: „PRO TV este stilul care mi se potriveşte“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angela Gonța este prezentatoarea buletinului principal de știri de la PRO TV
Angela Gonța este prezentatoarea buletinului principal de știri de la PRO TV

Peste două zile se împlinesc 12 ani de când PRO TV face istorie în mass-media de la noi. Și tot de atâţia ani, Angela Gonța este, așa cum o cunosc toți, „știrista-emblemă" a acestei televiziuni. Tonică, ambiţioasă și plină de viaţă, prezentatoarea principalului buletin de știri rememorează începuturile carierei sale, într-un interviu pentru „Adevărul".

„Adevărul": Eşti la PRO TV de la începuturi. Cum era televiziunea acum 12 ani şi ce s-a schimbat între timp?
Angela Gonţa: Cred ca PRO TV a făcut revoluţie pe piaţa audiovizualului moldovenesc şi a reuşit să impună noi standarde în acest domeniu. Acum 12 ani jurnalele de ştiri începeau cu „cronica de la palat" şi era de neconceput să fie altfel. PRO TV a venit cu un alt model, omul simplu a devenit personajul ştirilor, iar problemele lui au devenit şi ale noastre. Este crezul nostru la care nu am renunţat în toţi aceşti ani. În rest, lumea se schimbă, iar odată cu ea ne schimbăm şi noi. Acum 12 ani eram tineri, naivi şi fără experienţă, dar dornici de a învaţa, de a cuceri şi de a schimba lumea.

Care sunt valorile pe care le cultivă PRO TV?
Libertatea individului, libertatea cuvântului, dreptul de a gândi şi de a alege, dreptul de a-ţi spune părerea, de a şti adevărul. PRO TV a fost prima televiziune unde s-au regăsit toţi politicienii, indiferent de culoarea politică, unde oamenii au avut curajul să-şi ceară drepturile sau de unde au învăţat că, pe lângă drepturi, există şi obligaţii.

Această televiziune a devenit pentru tine un stil de viaţă. Cum este stilul de viaţă PRO TV?
PRO TV are calităţile unui învingător. Iar un învingător nu spune niciodată „Gata, nu mai pot". El spune: „Vreau să fac şi voi reuşi". Este un stil care mi se potriveşte.

Cum ţi-au schimbat personalitatea şi caracterul cei 12 ani de televiziune?
Am devenit mai sociabilă, mai curioasă şi mai curajoasă. Sunt calităţi ce mi-au prins bine până acum.

Nu este o descoperire că reprezinţi „faţa" PRO TV Chişinău. Cum reuşeşti să faci faţă solicitărilor zilnice - dimineaţa să dai fuga la Parlament, iar seara, la ecrane, să arăţi fresh?
Voi transmite complimentul stiliştilor noştri. Este misiunea lor ca un prezentator să arate bine, indiferent de câte ore a dormit sau starea în care se află acesta. Cât despre ritm, cred că m-am obişnuit cu el, chiar dacă nu este deloc uşor. Simt oboseala abia după ce spun: „Doamnelor şi domnilor, acestea au fost ştirile". Asta este politica postului nostru: prezentatorii de ştiri nu citesc doar prompterul, sunt şi jurnalişti.

Cât timp îţi mai rămâne doar pentru tine? Ce faci cu el?
În timpul săptămânii ajung acasă destul de târziu, mai ales că, după jurnal, trec şi pe la sala de sport. Sâmbată şi duminică am zile libere şi încerc să-mi planific timpul în aşa fel încât să reuşesc să le fac pe toate, să mă odihnesc sau să-mi rezolv problemele personale.

Cum este Angela Gonţa acasă, pentru prieteni şi familie?
Cred că ar trebui să staţi de vorbă cu ei, pentru că mie personal îmi este greu să spun cum mă văd ei. Mie prietenii îmi sunt foarte, foarte dragi. Cât despre părinţii mei, bineînţeles că sunt mândri de mine. De altfel, aşa cum sunt toţi părinţii atunci când copiii lor reuşesc să facă ceea ce le place.

Ce momente frumoase, deosebite sau amuzante îți amintești din cei 12 ani de PRO TV?
Cred că în 12 ani am trecut prin toate. De la banalul prompter care îţi joacă festa în cel mai nepotrivit moment și până la hohote de râs ce nu pot fi stăpânite. Nu contează că ţi se duce vocea sau toată lumea din regie este agitată. Important este să prezinţi jurnalul până la ultima știre. În astfel de momente îmi venea să-mi iau lumea în cap. Acum, după ce a trecut ceva vreme, aceste incidente mi se par amuzante.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite