Două zile de muzică în sudul Moldovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tradiţionalul festival internaţional „Faces of Friends" va avea loc pe 8 şi 9 iulie, în oraşul Cahul. Seara va începe cu un concurs al tinerilor interpreţi, după care va urma un show cu artişti autohtoni şi străini şi un concert de muzică jazz.

Oaspeţii de onoare din acest an sunt, potrivit organizatorilor, pentru prima dată pe o scenă din Moldova. Printre aceştia, se numără Dominik Joker, ex-participant al reality show-ului „Fabrica de Staruri" din Rusia, Harley Blues Band (Belgia), Giovanni Buzzurro (Mexic), Daniele Guastella (Italia), precum şi artiştii moldoveni Olia Tira, SunStroke Project, Ej, G-Band, Dj Vzorov, Alex Calancea, Band, Todo şi Santa Maffy.

„Am început pregătirile de îndată ce am încheiat ediţia din anul trecut. Vor evolua artişti din şapte ţări, precum şi vedete ale estradei naţionale. Cei prezenţi vor avea parte de două zile de neuitat, dar şi de o noapte a jazzului, care se va întinde până la răsăritul soarelui. Vom asigura muzică bună pentru toate preferinţele", promite Serghei Orlov, directorul festivalului.

Cea mai importantă parte a evenimentului va fi concursul „Faces of Friends", pentru care se vor duela 12 participanţi. Tinerii solişti, veniţi din Bulgaria, România, Rusia, Ucraina, Belarus sau Nigeria, vor interpreta live câte două piese la alegere, una din ele fiind în limba ţării din care vin.

Concurenţii vor încerca să convingă cu talentul lor juriul de profesionişti, care vor nota candidaţii după fiecare evoluţie în scenă. Potrivit organizatorilor, jurizarea imediată va asigura transparenţă şi echidistanţă faţă de toţi participanţii. Toate emoţiile şi strădaniile însă vor fi recompensate pe măsură - cu un Grand Prix de 1.000 de euro şi alte trei premii în valoare de 700, 500 şi 300 de euro.

„FACES OF FRIENDS", LA 15 ANI DE LA LANSARE
Festivalul internaţional de muzică „Faces of Friends" este în acest an la cea de-a 15-a aniversare. Creat iniţial ca un concert al soliştilor care îşi dădeau întâlnire în Piaţa Independenţei din Cahul, evenimentul a ajuns astăzi unul dintre cele mai de anvergură spectacole culturale autohtone şi o pistă de lansare pentru tinerele talente.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite