(VIDEO) Moldoveanul Victor Golovatenco va fi pregătit de un fost antrenor de la Liverpool. Vezi cine este noul tehnician.

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clubul de fotbal Sibir Novosibirsk din liga secundă a Rusiei, la care este legitimat fundașul naționalei Moldovei Victor Golovatenco, a schimbat antrenorul în acest început de an.

Conducerea formației rusești căuta de mai mult timp un nou antrenor principal și în această seară a semnat un contract cu scoțianul de 62 de ani, Alex Miller.

„Au fost tratative îndelungate, am analizat cu minuțiozitate cinci candidaturi. Miller a activat la echipe puternice și în campionate tari. Este acceptabil pentru noi fiindcă are și calități de antrenor dar și de un bun organizator. Probabil, este primul antrenor venit în Rusia din premier-liga britanică", a spus membrul consiliului director de la FC Sibir, citat de serviciul de presă al formației.

În calitate de jucător, Miller a evoluat pe parcursul a 15 ani pentru legendara grupare scoţiană Rangers. În calitate de antrenor principal el a reușit să obțină Cupa Ligii Scoțiene în anul 1991, cu Hibernian. În acele timpuri la echipa scoțiană jucau și doi feciori ai antrenorului, Graeme și Greg.

Ulterior, tehnicianul din Scoția a fost antrenor secund pe parcursul a nouă ani la Liverpool (Anglia), ajutându-l inițial pa Gerard Houllier, iar apoi pe Rafael Benitez. Din 2008 a lucrat la clubul japonez JEF United Chiba și AEK Stockholm (Suedia).

Urmărește secvențe din activitatea antrenorului în Țara Soarelui-Răsare

La Sibir Novosibirsk, Miller l-a înlocuit pe ex-antrenorul Dmitri Radiukin, care va primi o altă funcție în cadrul echipei.

Unul dintre cei 25 de jucători legitimați la această formație este și internaționalul moldovean, fundașul de 27 de ani, Victor Golovatenco. În sezonul trecut el a bifat 29 de meciuri, inclusiv în unul ieșind la schimb.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite