Milionarul Nicolae Ciornîi ar putea deveni preşedinte al Federaţiei de Fotbal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre contracandidaţii lui Pavel Cebanu la şefia FMF ar putea deveni preşedintele onorific al clubului Zimbru - Nicolae Ciornîi. Iniţiativa înaintării acestui candidat vine de la milionarul Adlan Şişhanov, proprietar al câtorva echipe de fotbal.

Cunoscutul om de afaceri Nicolae Ciornîi ar putea candida la funcţia de preşedinte al Federaţiei moldoveneşti de fotbal (FMF), susține partenerul său de afaceri la Zimbru milionarul Adlan Şişhanov. "Voi încerca să-l conving ca să accepte să facă regulă în fotbalul moldovenesc", a declarat finanţatorul galben-verzilor într-un interviu pentru Publika TV.

Şişhanov a explicat de ce anume partenerul său de la Zimbru este o alternativă bună pentru actualul şef al FMF Pavel Cebanu.

"În Moldova sunt destui oameni care nu trăiesc din bani câştigaţi în fotbal, dar investesc în el. Unul din aceşti oameni este Nicolae Ciornîi. Dacă voi reuşi să-l conving, cu siguranţă îl voi susţine", a spus co-finanţatorul echipei Zimbru Adlan Şişhanov.

Alegerile preşedintelui federaţiei vor avea loc în februarie 2013. Singurul care a anunţat oficial că va candida la acest scrutin a fost Valeriu Reniţă, exclus recent din activitatea fotbalistică după scandalul meciurilor trucate de la Sfântul Gheorghe.

Nicolae Ciornîi, ex-vicepreşedinte al Lukoil, una dintre cele mai mari companii petroliere din lume, este unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din Republica Moldova. Imperiul său se extinde în câteva state din regiune şi include zeci de mii de hectare de terenuri agricole, companii de comerţ cu produse petroliere, afaceri imobiliare, hotele etc.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite