Moldovenii medaliați cu aur la Jocurile Olimpice de la Londra vor primi câte 100.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Cebanu, ministrul Tineretului și Sportului
Ion Cebanu, ministrul Tineretului și Sportului

Conform hotărârii Executivului, antrenorii sportivilor moldoveni vor primi sume egale cu ale elevilor lor, iar maseurii și medicii au dreptul la 20-30% din bonusurile financiare acordate.

Guvernul a aprobat astăzi printr-o hotărâre specială, valoarea premiilor oferite sportivilor moldoveni care se vor clasa pe primele 12 locuri la cea de-a XXX-a ediție a Jocurilor Olimpice de vară și ediția a XV-a a Jocurilor Paralimpice din 2012, de la Londra.

Ocupanții locului al 12-lea vor primi câte 5.000 de euro, pentru locul al 11-lea Executivul acordă câte 7.000 de euro, în vreme ce sportivii care se clasează pe locul 10 vor primi câte 10.000 de euro.

La polul opus al baremului bănesc se află, bineînțeles, moldovenii care își adjudecă un loc pe podiumurile de la Londra, după cum urmează: Locul I primește 100.000 de euro, locul 2 - 90.000 de euro, iar pentru locul 3 Guvernul oferă 80.000 de euro.

De aceleași bonusuri beneficiază și antrenorii sportivilor care ocupă unul dintre primele 12 locuri la disciplinele olimpice. În schimb pentru medici și maseuri valoarea premiilor va fi de 20% și, respectiv, 30% din cea adjudecată de sportivi.

„Republica Moldova are şanse să obţină performanţe şi chiar să se califice în jocurile finale la anumite probe de sport. Dar să nu uităm că este vorba de o competiţie sportivă extraordinară care se petrece o dată la patru ani şi toate probele vor fi reprezentate de cei mai puternici sportivi din toată lumea", a precizat ministrul Tineretului și Sportului Ion Cebanu.

Până în acest moment 22 de sportivi s-au înscris în lotul național al Republicii Moldova pentru Jocurile Olimpice de la Londra și alți doi ne vor reprezenta țara la Jocurile Paralimpice din Capitala Marii Britanii.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite