Marele maestru internaţional Viorel Bologan i-a îndulcit pe cei mai tineri şahişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste o sută de tineri şahişti au participat la turneul tradiţional cu genericul Cupa Dulce, organizat la Şcoala specializată de şah din Chişinău.

Numărul mare de participanţi, aproape dublu decât la ediţia precedentă, nu a surprins pe organizatori, care au avut daruri dulci pentru toţi concurenţii.

În turneul rezervat categoriei de vârstă de opt ani au concurat 40 de jucători, iar învingător a devenit Ilie Martânovici din Rezina. În concursul feminin, la această categorie de vârstă, titlul i-a revenit Alinei Pruteanu din Capitală.

Şi la categoria de până la zece ani a învins un jucător din provincie. Pe primul loc s-a clasat Alexandru Mişin din Râbniţa, cu un total de 8,5 puncte. Valeria Mocanu din Chişinău a ocupat prima treaptă la fete, în aceeaşi categorie de vârstă.

Întâietatea în concursul rezervat jucătorilor până la 13 ani a revenit lui Nichita Chetrari. El a fost urmat pe podium de Dan Tătaru şi Nicolae Calincov.

Toţi trei premianţi sunt din Chişinău. În grupa şahiştilor în vârstă până la 16 ani au evoluat doar concurenţi având prima sau a doua categorie. Şi aici toţi premianţii sunt din Capitală, campion la băieţi a devenit Cristian Grama, iar la fete - Galina Lesnic.

Majoritatea premianţilor sunt discipoli ale antrenorului Valeriu Coadă.

Cupa Dulce a fost patronată de Academia de Şah „Viorel Bologan".

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite