JOCURILE OLIMPICE 2012: Goldman Sachs estimează că Republica Moldova nu va obţine nicio medalie de aur

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Estimările analiştilor băncii se bazează pe performanţele ţărilor la precedentele jocuri olimpice, corelate cu mai multe variabile, care măsoară gradul în care condiţiile structurale şi politicile din anumite ţări sunt favorabile transformării potenţialului economic în realitate.

Statele Unite vor câştiga şi în acest an cele mai multe medalii atât la total, cât şi de aur la Jocurile Olimpice de la Londra care urmează să înceapă la 27 iulie.
Cea mai mare economie a lumii va obţine la Londra 108 medalii (de aur, argint şi bronz) şi îşi va păstra avansul de 10 medalii faţă de China (98) înregistrat şi la Jocurile Olimpice de la Beijing. Statele Unite vor obţine 37 de medalii de aur, iar China 33, potrivit arată studiul "Olympics and Economics 2012 Research Report" realizat de banca Goldman Sachs.

La capitolul număr de medalii SUA şi China sunt urmate de Rusia, Marea Britanie, Australia, Franţa, Germania, Coreea de Sud, Italia şi Ucraina.

România ar urma să câştige nouă medalii, inclusiv trei de aur.
Republica Molova nu figurează în clasamentul celor 50 de naţiuni care potrivit Goldman Sachs vor obţine medalii de aur la jocurile olimpice de la Londra.

"În final se pare că aurul se duce acolo unde creşterea şi climatul economic sunt cele mai bune", se constată în studiu.

Variabilele folosite de Goldman Sachs la estimarea numărului de medalii sunt condiţiile politice (corupţie, stabilitate poltică, respectarea legii), stabilitatea macroeconomică (deficit, datorie, inflaţie), condiţiile macroeconomice (investiţii, deschidere), capitalul uman (speranţa de viaţă, şcolarizare), tehnologie (nivelul de utilizare a telefoanelor mobile, PC-urilor, internetului şi securitatea serverelor), climatul macroeconomic (costurile începerii unei afaceri, urbanizare, patente şi cercetare&dezvoltare).

Amintim că la Jocurile Olimpice de la Beijing din anul 2008, Republica Moldova a obţinut doar o singură medalie de bronz.

Nicolae Juravschi, preşedintele Comitetului Naţional Olimpic şi-a exprimat speranţa că ţara noastră va obţine la Jocurile Olimpice din acest cel puţin o medalie.

Ministrul Sporturilor vrea primă de 100.000 de euro pentru medalia de aur la Jocurile Olimpice

Halterofilii moldoveni, creditați cu cele mai mari șanse la podiumul Jocurilor Olimpice de la Londra

Campiona europeană la haltere Cristina Iovu va fi port-drapelul Republicii Moldova la Londra

România va lua 11 medalii

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite