Igor Dodon vrea să joace cu şahistul Anatoli Karpov, un meci-cadou de ziua lui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon (în centru) este preşedinte al federaţiei de şah
Igor Dodon (în centru) este preşedinte al federaţiei de şah

Liderul socialiştilor, Igor Dodon care-şi va serba sâmbătă ziua de naştere şi-ar dori o confruntare cu multiplul campion mondial de şah, Anatoli Karpov, chiar de ziua lui.

Această doleanţă, parlamentarul a expus-o în cadrul unei conferinţe de presă dedicată ediţiei-2012 a festivalului internaţional de şah, Memorial „Veaceslav Cebanenco".

Turneul respectiv se va desfăşura deja al 15-lea an şi va fi onorată cu prezenţa de unul dintre cei mai mari şahişti contemporani. Şahistul Anatoli Karpov este şi un activist politic, fiind ales deputat în Duma de Stat al Federaţiei Ruse, pe listele partidului de guvernământ „Edinaia Rossia".

Igor Dodon a menţionat că turneul va coincide cu ziua sa de naştere. „Voi încerca să iîl provoc pe marele şahist Karpov la un meci amical, care ar fi cel mai preţios cadou pentru mine, dar depinde de dorinţa lui, deoarece va avea un program încărcat la Chişinău", a precizat politicianul.

Preşedintele federaţiei de şah, Igor Dodon a menţionat pentru ziarişti că evenimentul din week-end este unul dintre cele mai importante organizate în Moldova în ultimii 10-15 ani, fiind stabilit un fond de premii de 200.000 de lei.

Veaceslav Cebanenco este considerat un patriarch al şahului moldovenesc. Majoritatea marilor maeştri internaţionali din Moldova au fost şcoliţi de regretatul antrenor, care în acest an ar fi împlinit 70 de ani.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite