HALTERE Moldoveanca Cristina Iovu a devenit din nou campioană europeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atleta din Chișinău, Cristina Iovu s-a „abonat" la medaliile de aur ale competițiilor de haltere disputate în capitala României.

La doi ani după ce, în 2009, a devenit campioană europeană de seniori la vârsta de doar 17 ani, halterofila a urcat din nou pe treapta supremă a podiumului de premiere, tot la București, în cadrul Campionatelor Europene de Juniori și Tineret.

Cristina Iovu a evoluat în prima zi a Europenelor în categoria de greutate de până la 53 de kilograme, rezervată junioarelor. Fiind una dintre favoritele competiției, conaționala noastră a ales o strategie corectă de luptă cu adversarele și a devenit campioană fără mari emoții. La exercițiul „smuls" ea, de fiecare dată, a ridicat greutăți mai mari decât ale concurentelor și a ocupat primul loc, cu un rezultat de 90 de kilograme. O prestație identică Cristina a avut și la al doilea exercițiu - „aruncat", în care a consemnat 105 kilograme. Cu un total de 195 de kilograme, moldoveanca a devenit campioană europeană de juniori.

Tot în categoria de până la 53 de kilograme a mai evoluat o sportivă din Moldova, Ecaterina Tretiacov, care s-a clasat pe locul trei în seria B a competiției.

Iurie Dudoglo a fost la un pas de titlu

Doi reprezentanți ai Republicii Moldova au participat, de asemenea, și în categoria masculină de greutate de până la 62 de kilograme.

În lupta pentru titlu, sportivul din capitală, Iurie Dudoglo a avut un adversar foarte puternic în persoana halterofilului rus Rais Gainutdinov. În prima probă, „smuls", Iurie a fixat haltera de 120 de kilograme fapt care i-a debusolat pe toți adversarii care anunțaseră greutăți mai mici. Ulterior Dudoglo a ridicat și 124 de kilograme obținând primul loc în acest exercițiu, iar rusul a fost al doilea, cu 123 de kilograme . La „aruncat", rolurile s-au inversat. Gainutdinov a ridicat 154 de kilograme, iar Dudoglo „doar" 153. Astfel rezultatul total al sportivilor a fost identic - 277 de kilograme ridicate. Conform regulamentului, soarta titlului în asemenea situații este decisă de greutatea atleților. Și cum moldoveanul Iurie Dudoglo, era mai greu cu 400 de grame decât adversarul său, Iurie s-a mulțumit cu locul doi, atât la al doilea exercițiu, cât și în clasamentul final.

Conaționalul lui Dudoglo, Ion Țernă, care este cu doi ani mai mic, s-a clasat pe locul cinci, cu un total de 256 de kilograme.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite