CAMPIONI Halterofilul basarabean Artiom Pipa aduce aur de la București

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sportivii moldoveni continuă să „culeagă" medalii la Campionatele Europene de haltere, rezervate juniorilor și tineretului. După titlul cucerit de Cristina Iovu, și Artiom Pipa a devenit campion, în categoria masculină de 69 de kilograme.

Doi halterofili din Republica Moldova au evoluat marți în cadrul Europenelor de juniori și tineret. Ca și în prima zi a competiției, în „pușculița" tricolorilor din dreapta Prutului au intrat mai multe distincții din diferite metale.

Printre concurenții în vârstă de până la 20 de ani din categoria de greutate de 69 kilograme, s-a aflat și Artiom Pipa, unul din cei mai talentați juniori din țara noastră. Sportivul din Chișinău și-a lansat oferta pentru medalii încă din primul exercițiu „smuls" în care el ți-a respectat cu strictețe traseul competițional. Reușind să ridice în ultima încercare 140 de kilograme, Artiom s-a clasat pe locul secund, titlul revenindu-i albanezului Daniel Godelli (141 kg).

În al doilea exercițiu - „aruncat", Godelli a evoluat dezastruos, abandonând concursul, iar Pipa a avut o prestație mai modestă decât la „smuls". Moldoveanul a înregistrat doar 168 de kilograme și a obținut medalia de bronz în această probă. Aurul a revenit reprezentantului Azerbaidjanului, Firidun Guliev, urmat de bulgarul Yunder Beytula. Deși nu a devenit campion la fiecare exercițiu, Artiom Pipa a avut un total de 308 kg și a cucerit medalia de aur. Premianți de argint și de bronz au revenit, respectiv, Giorgi Lomtadze (Georgia) și azerul Guliev. În luna iulie, Artiom Piapa a devenit premiant de bronz la Mondialele de tineret din Malaezia.

Cechir nu a urcat pe podium

Colegul mai mare al campionului, Sergiu Cechir a evoluat în aceeași categorie de greutate, dar la compartimentul tineret. El nu a putut face față concurenței acerbe în lupta pentru medalii și a obținut doar locul șase. La „smuls" moldoveanul a înregistrat 130 de kilograme, iar la „aruncat" - 165 kg. Campion la tineret a devenit rusul Oleg Cen, urmat în top de conaționalul său, Serghei Petrosyan și Briken Calja din Albania.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite